Szanowny Panie Stanisławie Piotrze Gajdo!
Przewodniku duchowy piotrkowian po meandrach sztuki performance i graffiti!
Larum trza podnosić!
W tarabany bić!
Pańskich artystów, twórców dzieł sztuki, znowu policja polska nęka!
Wandalami ich nazywa!
Nęka i przezywa, zamiast walkę toczyć z mafiami i korupcją, z mordercami i gwałcicielami!
Lży określeniem pseudografficiarze!
Proszę walczyć o sztukę narodową!
Domagać się proszę godności dla naszej kultury!
Gdyby trzeba było, to przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka w Strasburgu nawet!
Niedługo to już pewnie zakażą organizowania w naszym mieście Festiwali Golenia Krocza!
Wolność dla Sztuki!
Przestrzeń dla Twórców!
http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkowskie-graffiti--sztuka-czy-wandalizm,4623
Tylko nie każdy ze sprejem w ręku to artysta który maluje piękne obrazy w większości to idioci którzy nabazgrają tekst w stylu "j. ŁKS" ,a policja ma za zadanie prewencję takich postępowań i nie może robić wyjątków ponieważ spowoduję to samowolkę graficiarska co doprowadzi do ogólnego bałaganu
dalej: ja myślę, że graffiti powinno być nauczane w szkole, może już w gimnazjum a na pewno w liceum - ponadto na ASP powinna być katedra Graffiti
Niby logicznie stawiasz sprawę, ale dlaczego - w takim razie - dopiero "już w gimnazjum, a na pewno w liceum..."
Bleki, przedmiot "Graffiti" powinien być nie tylko już w gimnazjach i później, ale wcześniej - w szkole podstawowej, a przedtem - w przedszkolu.
Genetycy powinni w swych laboratoriach badawczych przyspieszyć radykalnie prace nad opracowaniem metody, pozwalającej zalążki tej najważniejszej w XXI wieku dziedziny sztuki wysysać już oseskom wraz z mlekiem matki!
Ponadto, aby uzyskać najwyższy poziom rozwoju sztuki graffiti u człowieka, dawcy gamet (komórek płciowych), czyli rodzice dziecka, powinni być czynnymi, zdeklarowanymi grafficiarzami, z pięcioletnim przynajmniej doświadczeniem w tej dziedzinie twórczości.
Dawniej ojciec takiemu jednemu czy drugiemu wymierzyłby po kilka pasów i zaraz byłby porządek.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!