I co się zmieniło? Temat poruszany już przez Dziennik Łódzki w 2006 roku. To jest walka z wiatrakami. Nic nie zostało zrobione do dnia dzisiejszego: http://egazeta.dziennik.lodz.pl/start.php?kalendarzRok=2006&kalendarzMiesiac=12&kalendarzDzien=09&mutacja=2 - należy ustawić: strona 10, wydanie B.
totalne nieporozumienie, pewnie coś na lewo z tym kręcą, u mnie ta dziwna dopłata była prawie tak wysoka jak faktyczne zużycie wody!!!
na pewno wały robia na tym. trzeba sprawdzic jakie warunki nalezy sełnic aby mozna bylo podpisac indywidualne umowy z mzgk i po sprawie.
wlasnie to tez jest dla mnie ciekawostka
PSM musi na piśmie wyrazić zgodę u dostawcy wody (MZGK), na zawieranie indywidualnych umów z lokatorami. TBS i PSM stosują metody z Dzikiego Zachodu, obciążając różnicą lokatorów którzy mają wodomierze w mieszkaniach.
Uczciwa metodą jest, że lokatorzy mający w mieszkaniach wodomierze, płacą ile wykazały ich wodomierze, zaś różnice pomiędzy głównym a sumą lokalowych pokrywa administracja i lokatorzy którzy są rozliczani ryczałtem.
Paranoja niestety. Mam wodomierze na ciepłej i zimnej wodzie a i tak nikt tego nie bierze pod uwage bo i po co? TEraz mam remont i od miesiaca nikt nie mieszka. wody praktycznie sie nie uzywa. powinna byc spora nadpłata z aten miesiac a pewnie bedzie niedopłata.
a ja już wiem gdzie wsiąk woda z PSM:
w asfalt;)
i jeszcze tutaj:
do Katarzynankatoma: na terenie której spółdzielni miały miejsce te przypadki czerpania wody, i czy z hydrantów jest za friko?
Wygląda mi to na teren PSM - ul. Nałkowskiej, naprzeciwko bloku przy ul. Trzcińskiej 6 (wg nokimu niepotrzebnych oznaczeń PSM blok 21). :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!