Czy SM powołana jest tylko do przenośnych fotoradarów?
Bo ze strony ePiotrkow.pl tak wynika.
Po co w takim razie jest policja - do ozdoby?
Gdy wjeżdżasz do miasta znaki informują że "miasto monitorowane" - i to podobno wystarczy
SM musi ZAROBIĆ NA DŁUGI KRZYSIA...
Skąd on Kasę wezmie ??
od Nas i to w białych rękawiczkach ?
Gdyby tak jeszcze za dziury karali!!!!
Zazwyczaj radar umieszczają tam gdzie aż prosi się o dodanie gazu. Przecież idiotyczne oznakowanie miało zniknąć a jest tego nadal pełno. Ja twierdzę że to są celowo zastawiane pułapki na kierowców. Nie tak dawno instruktor nauki jazdy wytykał SM a szczególnie jej komendantowi złe oznakowanie ul.Słowackiego.
Strażnicy jedyne co potrafią robić tom tylko mandatami karać bo tak komendant kazali.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
To znaczy, że miasto jest monitorowane przez monitoring miejski i nie mam nic wspólnego z fotoradarami.
Aby Sm mogła ustawić przenośny fotoradar muszą być spełnione dwa warunki. Musi być zgoda na ustawienie fotoradaru w danym miejscu i musi być znak informujący, że jest prowadzony pomiar prędkości.
Tak, że informacja " miasto monitorowane " to dwie zupełnie różne sprawy.
A ja proszę o taki fotoradar na AK koło policji...
A na skrzyżowaniach ulic o dużym natężeniu ruchu powinien być monitoring jak w dużych miastach. Kolesie opuszczają skrzyżowania mimo że nie mają już zielonego.
A czy to oznakowanie jest zgodne z przepisami: ?
Takiej tabliczki pod znakiem nie ma w żadnym rozporządzeniu o znakach drogowych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!