Zrobili lisa strażnikiem kurnika.
To je właśnie demokracja sam wyjaśni swoje nieprawidłowości.
Ale to już było
i myślałem
że nie wróci więcej
a jednak mamy z powrotem komunę
Hasło rodem z PRL-u
SAMOKRYTYKA TO DOWÓD DOJRZAŁOŚCI POLITYCZNEJ, POKAŻ SWOJE BŁĘDY A TOWARZYSZE POMOGĄ CI JE USUNĄĆ
Panie Prezydencie.Uważam że zmiana prezesa w MZGK jest konieczna. Jest to źle odbierane przez mieszkańców miasta aby prezes został kuratorem i znów prezesem.Proszę posłuchać dobrej rady ale decyzja należy do Pana.
Paranoja!!! Tam naprawdę prokurator potrzebny!!
hahahaha aż żal to wszystko komentować. Nie pozostaje nic innego, jak rozdmuchać kolejną sprawę. Ojjj znowu będzie wspaniała reklama. Na cały kraj!
ŻENADA
Widzieć - widzę co czytam: "Do MZGK wkroczył kurator."
Ale rozumieć, to ja nie rozumiem, co czytam: "Do MZGK wkroczył kurator."
No bo zaraz. Jakże to... wkroczył?!
Przecież on tam już siedział sobie w tym MZGK, to jakże mógł tam jeszcze wkroczyć? Według mojego pojmowania świata, to gdy ktoś siedzi, nie może zarazem kroczyć. Jeszcze jaśniej: jeżeli ktoś używa pośladków (do siedzenia), to nie może równocześnie używać nóg (do wkraczania). Co za nonsens.
Poza tym, tak się tylko zastanawiam, czy zaraz trzeba było (aż) wkraczać? A może wystarczyło tylko (po prostu) wejść? Nie chcę tu wywoływać akademickiej dyskusji na temat wyższości wkraczania nad wchodzeniem, ale według mnie wątpliwości są.
Ale i tak gwoździem programu jest oświadczenie prezeso-kuratora/kuratoro-prezesa*: "Wziąłem sprawy w swoje ręce."
Kurczę, co jest. Nie dość, że wkroczył, to jeszcze wziął!
No matko jedyna, strach się bać...
------
* - niepotrzebne skreślić
Czyli w skrócie prekuratora (nie mylić z prokuratorem!).
Taka mała, dość swobodna trawestacja z Gogola (1809-1852):
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prekurator; ale i ten, prawdę mówiąc - świnia."
Możemy z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą, posiadamy pewnych przyjaciół i wiernych sojuszników, przewodzi nam nieśmiertelna idea socjalizmu.
Źródło: przemówienie na wiecu 1–majowym, 1963 (?)
Naród ma pracować, a nie leżeć na piasku.
Cytaty z Gomułki
Pomnieszało mi się???? Lekarza mi trzeba!!!!
Wierzący w praworządność, demokrację i ludzką przyzwoitość - " zostali zdradzeni o świcie" /Herbert/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!