No cóż...
Nasze miasto jest interesujące z historycznego punktu widzenia.Jest kilka ciekawych i ładnych zabytków - tak w mieście,jak i w okolicy.
W ostatnich latach wzrasta też ( choć strasznie powoli) estetyka,zwłaszcza centrum.
Kierunek ogólnie dobry, ale realizacja ślimaczy się strasznie.
Okolica ul.Słowackiego,starego miasta powoli ładnieje, ale powinno być mocno wstyd władzom miasta za np. starą "Europę".
To aktualnie najbardziej skandaliczny przykład niemocy i braku pomysłu w naszym mieście - tego turyści nie chcą oglądać...
Piotrków ładnieje i to muszę przyznać. Ale brakuje tu jednak poważnych inwestorów którzy stworzą miejsca pracy. Tak jak w Radomsku w strefie przemysłowej powstało wiele miejsc pracy i ciągle powstają następne! A w Piotrkowie cisza o inwestorach szkoda!
Szkoda tylko, że miasto odstrasza turystów, którzy przyjadą do nas autobusem lub pociągiem. Po wyjściu z dworca na ulicę Polskiej Organizacji Wojskowej mogą zobaczyć takie widoki:
, które raczej do dalszego zwiedzania nie zachęcają.
Czy naprawdę nie można tam puścić kilku pracowników z miotłami, żeby pozamiatali cały ten syf, a Straży Miejskiej zmusić do wyeliminowania parkowania w miejscach, gdzie jest to zabronione?
Niestety, prezydent naszego miasta nie potrafi sobie poradzić z tak prostymi problemami.
Brawo!
Jestem tego samego zdania ( także z widoczkami)!
I to dopiero jest Prezydent Nic Nie Mogę Chojniak ;-)
Jak mogą powstać nowe miejsca pracy jak zakładami i miastem rządzi stary beton, bez wizji na przyszłość.A z tą turystyką to chyba kpina-nie róbcie jaj.
Ale ossso chodzi...?
Może konkretniej ;-)
Nie puściłem pary z ust o jakimkolwiek luksusie ;-)
Piotrków ma wielką historię, ciekawe zabytki ale to za mało, by przyciągnąć turystę - miasto musi mieć swój KLIMAT. Ciągle podaję przykład Sandomierza - też jest co pozwiedzać ale miasto ma właśnie to, czego nie ma Piotrków. Jest dobra baza noclegowa (na każdą kieszeń), są dobre restauracje z rozsądnymi cenami, jest pozytywny wizerunek miasta. Dla odmiany - Piotrków nie budzi żadnych pozytywnych skojarzeń, słynie głównie z Macierewicza czy Leppera w sądzie. Niby jaki powód miałby turysta, żeby tutaj przyjechać i spędzić więcej niż godzinę? Trakt Wielu Kultur, czyli zwyczajną ulicę i Starówkę, na której wciąż można oberwać po głowie? Bez żartów...
Klimat miasta tworzą sami mieszkańcy (patrz: Sandomierz, Wrocław). Tam ludzie nie biadolą cały czas na forach i w radiu. Dopóki w Piotrkowie będą dwa fronty walki : medialny - pana Stachaczyka i urzędowy - prezydenta Chojniaka to wizerunek Piotrkowa Trybunalskiego w oczach kogoś z zewnątrz będzie negatywny.
Tak się na serio zastanawiam: po kiego grzyba???
A ja myślę, że mieszkańcy Mazowsza, Małopolski i Wielkopolski "zwiedzają" Piotrków tylko i wyłącznie przez szybę swojego samochodu, podążając w miejsca, które na prawdę warto zobaczyć.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!