metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Gil ~Gil (Gość)04.10.2011 13:51

Stacja paliw przy Sulejowskiej była już w latach 60. ubiegłego wieku.

00

Jasiek ~Jasiek (Gość)04.10.2011 14:12

A ja z innej beczki.Proszę BARANÓW,którzy przejeżdżają rondo przy Bugaju,aby zaczęli patrzeć na znaki pionowe i poziome.Do centrum jedziemy tylko LEWYM PASEM,prawym tylko w kierunku obwodnicy.Jeśli BARANY nadal nie pojmują to zapraszam do Wydziału Ruchu Drogowego-tam was oświecą.

00

kooo ~kooo (Gość)04.10.2011 14:36

popieram przedmówcę !!! patrzcie ludzie troszkę na znaki .

00

kris krisranga04.10.2011 14:38

Jasiek: a co w przypadku gdy jadę lewym pasem (tak jak każą znaki w tym miejscu) i podczas zjazdu w Sulejowską (praktycznie wtedy zmieniam pas) przywalę w samochód który jedzie prawym pasem, pomimo że znaki mówią iż prawy pas jest do jazdy prosto (tj. zjazd pierwszym zjazdem w ul. Miast Partnerskich)? Teoretycznie jest wtedy moja wina, bo nie ustąpiłem pierwszeństwa podczas zmiany pasa (aby zjechać z tego lewego pasa, muszę zmienić pas na prawy). Czy w przypadku tego ronda które jest oznakowane (który pas do jakiego manewru) wina będzie stała po stronie osoby która nie dostosowała się do znaków i jechała prawym pasem?

00

maddox ~maddox (Gość)04.10.2011 14:40

"Jasiek" napisał(a):
A ja z innej beczki.Proszę BARANÓW,którzy przejeżdżają rondo przy Bugaju,aby zaczęli patrzeć na znaki pionowe i poziome.Do centrum jedziemy tylko LEWYM PASEM,prawym tylko w kierunku obwodnicy.Jeśli BARANY nadal nie pojmują to zapraszam do Wydziału Ruchu Drogowego-tam was oświecą.

W kwestii rond to nawet w WORD nie wiedzą jak powinno się jechać po rondzie. W Piotrkowie uczy się do egzaminu włączać lewy kierunkowskaz przed rondem co jest niedorzeczne. Natomiast w sytuacji ronda na Bugaju, należy pamiętać aby przed opuszczeniem ronda zmienić pas na zewnętrzny, gdyż tylko i wyłącznie z zewnętrznego pasa można z ronda zjechać.

00

maddox ~maddox (Gość)04.10.2011 14:43

"kris" napisał(a):
Czy w przypadku tego ronda które jest oznakowane (który pas do jakiego manewru) wina będzie stała po stronie osoby która nie dostosowała się do znaków i jechała prawym pasem?

Oznaczenie tego ronda jest trochę "z dupy" i raczej nie będzie wpływać na orzeczenie o winie. Tak namalowane znaki, są tylko i wyłącznie sugestią do tego błędną bo na rondzie nie da się jechać "w lewo". Możemy co najwyżej mówić o zjeżdżaniu x-tym zjazdem.

00

nowy ~nowy (Gość)04.10.2011 14:45

Rozbiórka trwa tylko dzięki interwencji pan Ludomira Penciny u dyrekcji OPKN Orlen. Ten człowiek dba o nasze miasto

00

dlaczego kromka upada ZAWSZE masłem do podłogi?! ~dlaczego kromka upada ZAWSZE masłem do podłogi?! (Gość)04.10.2011 15:19

"nowy" napisał(a):
Rozbiórka trwa tylko dzięki interwencji pana Ludomira Penciny u dyrekcji PKN Orlen.

I dlatego powinien bezwględnie otrzymać honor zasiadania w Senacie RP.

00

mądry wyborca ~mądry wyborca (Gość)04.10.2011 15:47

"nowy" napisał(a):
Rozbiórka trwa tylko dzięki interwencji pan Ludomira Penciny u dyrekcji OPKN Orlen. Ten człowiek dba o nasze miasto

Dlatego 9 pażdziernika zagłosuję na niego.
Żartowałem oczywiście.

00

popcorn ~popcorn (Gość)04.10.2011 15:52

niczego ten pan nie dostanie,nawołuję do bojkotu wyborów. Nie ma sensu tracić czasu na tych darmozjadów

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat