Nigdy w życiu Biblioteka w tym miejscu. Nie róbmy dla pseudo studentów szkółki niedzielnej biblioteki w tym miejscu. Już wolę by powstał tutaj teatr dla dzieci jak ktoś z takim pomysłem wyszedł.
Dla mnie to idealne miejsce na "piotrkowską dekompresje". Biblioteka pedagogiczna już jest i wiecznie jest pusta to w jakim celu budować drugą pustą bibliotekę pedagogiczną. Chyba, że władze chcą zwiększyć liczbę bezrobotnych mgr. pedagogów co jest ich już pełno zarejestrowanych w piotrkowskim pośredniaku.
Należy rozpisać konkurs architektoniczny ! Ludzie odpowiednio wykształceni z pewnością mieliby wiele ciekawych propozycji.A potem referendum mieszkańców służące wytypowaniu najciekawszej pracy .
Popieram przedmówców.
Hawanę należy zburzyć a w to miejsce wybudować sale widowiskową umożliwiające wystawianie spektakli muzycznych. Czyli widownia i scena z zapadnią umożliwiającą stworzenie fosy dla muzyków.
A zważywszy fakt, że Hawana jest własnością województwa a nie miasta to pan Mazur ma wspaniałą okazję udowodnić, że UMWŁ nie znaczy "Urząd Miejskiego Województwa Łódzkiego" tylko Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego.
Pod linkiem:http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/775200,strategia-kulturalna-urzedu-marszalkowskiego-dla-regionu,id,t.html#75228afcc16b3348,1,3,3
można znaleźć listę wojewódzkich instytucji kultury:
Z tej listy jedynie Jaracz usiłuje działać coś w terenie. reszta to wyłącznie miasto Łódź.
Panie Mazur czekamy na pierwszą instytucję kultury finansowaną przez Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego zlokalizowaną poza miastem Łodzią.
Popieram zrównać z ziemią relikt dawnego ustroju!!!!Przykro mi ,ale ja tam biblioteki nie widzę..Deptak piotrkowski zwany "jajem" był od zawsze miejscem spotkań i rozrywki na świeżym powietrzu piotrkowian--niech tak zostanie.
Niedawno wspominałem o centrum rozrywki,rekreacji,kultury,sportu itp...wszystko w jednym..Kręgielnia,bilard,przy tym dobra muzyka,jakieś piwko...wieczorem koncert ,a dla innych disco...do wyboru do koloru,co kto lubi...a nie focuc park(ćentrum rozrywki)--kto to tak nazwał????????
Tych pracownic to jest chyba więcej jak korzystających z biblioteki.Wielki czas ten relikt komunistyczny połączyć z Miejską Biblioteką.
Czy Piotrków jest stać na utrzymanie dwu bibliotek?
Na zdjęciu naliczyłem 9 pań, mniemam ze to tylko wyróżniające się pracownice.
Wie może ktoś ile osób zatrudnionych jest w tych dwóch
bibliotekach. Przepraszam chyba trzech w necie znalazłem jeszcze Biblioteka Gminna Piastowska 10, Piotrków Trybunalski
A cóż to jest?
Popieram fajny pomysł.
Też tak uważam (klet i wodnik1985), doskonały pomysł żeby zrobić to w tym miejscu. Sporo zieleni w pobliżu i jednocześnie miejsce spacerów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!