metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ula ~ula (Gość)08.10.2009 17:00

Wystarczyło postawić znak zakaz postoju.Albo w ogóle zrobić z tej ulicy parking - którego brakuje.
Poszerzyś ulice chodnik przesunąć wzdłóż bloków prostopadłych do Reja.

00

pytacz ~pytacz (Gość)09.10.2009 11:21

Czy prawnie jest mozliwe łączenie stanowiska dyrektora Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji z przewodniczącym Komisji Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego? Czy nie zachodzi sprzeczność interesów? Czy przewodniczącym KBRD nie powinien być rajcą z Rady Miejskiej?

00

Judasz ~Judasz (Gość)09.10.2009 17:58

Popatrzcie jaki to kuźwa debilizm. Postawić zakaz z jednej strony i spokój. Dojechać można zawsze z drugiej, bo przecież to nie 5 kilometrów.... Jezusie Brodaty... Ile to trzeba spraw załatwić. Ja proponuję do Rządu w tej sprawie petycję wysłać. WAM SIĘ K..A NUDZI ???

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga09.10.2009 18:13

Pewnie. Lepiej nastawiać 1000 zakazów niż zbudować 1 parking - tak jest taniej. A ludzie niech jeżdżą w koło jak idioci, jak np. spod Globiego do Merkurego - w linii prostej jest może 200 metrów, a żeby dojechać samochodem trzeba pokonać ok. 1 kilometra albo przez ul. Kostromską i Słowackiego albo przez wąską i krętą ul. 9 Maja.
Czy myślisz, że postawienie zakazu rozwiąże problem? Część kierowców będzie jeździć pod prąd, tak jak obecnie jeżdżą jednokierunkową ul. Kobyłeckiego (na odcinku Belzacka - Słowackiego).

00

Judasz ~Judasz (Gość)09.10.2009 18:41

Kierunek ruchu na tej ulicy to coś innego niż brakujący parking. Gdy będzie jednokierunkowa nie będzie sytuacji, że nagle pojawiają się dwa auta jadące na siebie i dwóch kierowców wymachujących do siebie łapami. Nie trudno się chyba nauczyć że po pracy wjeżdżamy od Modrzewskiego, a do pracy wyjeżdżamy prosto na Słowaka... To takie trudne? Lepiej dla Ciebie, gdy auta ocierają się o auta? Lusterka pourywane? Trawniki zryte? Ile tam nadłożysz - 300m? Gdyby nawet tę ulicę poszerzyli tak, żeby stawiać auta prostopadle do kierunku jazdy to i tak warto, aby była ulicą jednokierunkową. Nadal będzie wąsko.
Dodatkowy parking powinien być i to też nie ulega wątpliwości. Na razie możemy pojęczeć, że na terenach wokół buduje się budynki, a parking na zamenhoffa nie został rozbudowany o dodatkowy rząd miejsc (wręcz się skurczył) - kiedyś tam był parking z kostki, a teraz jest trawnik focus parku...
Mnie rozśmieszyła forma załatwiania tego wszystkiego. Może dlatego, że mam codziennie mało czasu na wszystko i takie ceregiele mnie bawią :) Spotkania. Petycje. Można anonimowe hehehe :D Może za rok coś z tym ostatecznie zrobią :D

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat