Też akurat przejeżdżałem wtedy Sulejowską i też mialem nadzieję, że uda się tego kierowcę uratować. Potem jak dowiedziałem się, że to ojciec kolegi, jeszcze bardziej przykro mi się zrobiło. Andrzej wyrazy współczucia :(
Sądząc po przechwałce "mojego CRX" - niewiele ponad 20, ale z cyferek obok loginu wynika że 30.
Dla takiego "młodziana" osoba po 50-tce to staruszek, nie wspominając 76-latka...
Może rzeczywiście po przekroczeniu pewnego wieku powinny być przeprowadzane częstsze badania, jak w przypadku kierowców zawodowych, ale...
tych młodszych kierowców, do pewnej granicy wiekowej powinno się z kolei badać psychologicznie na poziom agresji na drogach.
Ale tu nie chodzi o żadna dyskryminacje ze wzgldu na wiek. Ostatnio jechałem ulica Pilsudskiego i z ulicy Prochnikia wyjezdza jakis dziadek mimo to ze bylem od wyjazdu z tej ulicy jakies 15 metrow. I co po piskach i sie zatrzymalem ale bylem glupi moglem sadzic w niego az by zabrzeczalo. W 100% byla jego wina. I takich przypadkow jest wiele. Moze nie widzial mnie nie wiem. Ale badania powinny byc dla wszystkich kierowcow od zdania prawka. Od 18 lat to 60 badanie co 5 lat a po 60 co 3 lata. I badanie nawet jak by bylo po 50 zl w tym wzrok, sluch, szybkosc reakcji na bodzce. To by bylo sprawiedliwe dla wszystkich kierowcow
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!