metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aman Amanranga19.01.2011 14:30

Pewnie gość zasłabł i nie zareagował nawet na zbliżające się nieszczęście.

00

mini19103 ~mini19103 (Gość)19.01.2011 15:05

I tu należy się odnieść do starszych ludzi,którzy po latach doświadczenia na naszych drogach jeżdżą na pamięć,lekko niedowidząc i mając zawsze rację.
Tak ja młodzi,niedoświadczeni,tak i starzy zbyt doświadczeni....jeżdżą na jednym wózku....

00

sklave ~sklave (Gość)19.01.2011 15:10

Cytuję:
76-letni kierowca poniósł śmierć na miejscu

pokutuje jeszcze prawo jazdy - bezterminowe i bezmyślność.
Po 60- tce winien być ponowny egzamin
i prawo jazdy terminowe.
Dziś jechałem około 11.30 za takim dziadziem koło hali skręcał w lewo w Piłsudskiego starą jasno czerwoną Skodą.
Szkoda mi go było bo miałem mu zabrać kluczyki i wyrzucić!
Żona mnie powstrzymała?
Nie wierzę że nie widział go żaden patrol?
Pijany jeździ o wiele lepiej jak jechał ten dziadzio?

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga19.01.2011 15:12

Cytuję:
Kierujący toyotą z nieustalonych przyczyn zjechał na pas rozdzielający jezdnię, a następnie na lewy pas ruchu, gdzie zderzył się z autobusem miejskim.

A nie powinno być czasem: "zjechał na pas rozdzielający jezdnię, a następnie na jezdnię w przeciwnym kierunku"?

00

litości ~litości (Gość)19.01.2011 18:16

Bardzo często na tym skrzyżowaniu kierowcy dodają gazu, żeby zdążyć na zielonym. Pomimo zielonego światła dla drogi podporządkowanej (oś. Wierzeje)zawsze sprawdzam czy nikt nie jedzie żeby za życia napisać o tym problemie.

00

zet ~zet (Gość)19.01.2011 20:08

prawda jest taka ze w pewnym wieku juz nie powinno sie prowadzic auta.

00

..... ~..... (Gość)19.01.2011 20:49

prawda jest taka ze w pewnym wieku juz nie powinno sie prowadzic auta.-TAK SAMO BYŚ POWIEDZIAŁ, JEŚLI TO BYŁBY KTOŚ Z TWOICH BLISKICH???? NIE POMYŚLAŁEŚ, ŻE MÓGŁ ZASŁABNĄĆ? A ZASŁABNĄĆ MOŻE KAŻDY I W KAŻDYM WIEKU??
PISZESZ, ŻE W PEWNYM WIEKU NIE POWINNO PROWADZIĆ SIĘ AUTA-WEŹ POD UWAGĘ JAK JEŻDŻĄ MŁODZI LUDZIE: JAK SZALENI Z JEDNĄ RĘKĄ Z PAPIEROSEM MIĘDZY PALCAMI NA KIEROWNICY A Z DRUGĄ Z KOMÓRKĄ I PĘDZĄ PRZEZ MIASTO 100. CI MOGĄ I POWINNI PROWADZIĆ BO NIE SĄ W PEWNYM WIEKU??? JAKĄ MASZ PEWNOŚĆ, ŻE TO NIE BYŁ DOBRY KIEROWCA, SPRAWNY PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE (NAWET LEPIEJ OD NIEJEDNEGO MŁODEGO)?? PRAWDA JEST TAKA, ŻE MOŻNA BYĆ DOBRYM KIEROWCĄ BEZ WZGLĘDU NA WIEK, JEŚLI MA SIĘ DO TEGO PREDYSPOZYCJE, SPRAWNY UMYSŁ I CIAŁO! WIERZ MI, ŻE JEŚLI WŁAŚNIE JEST DOBRY KIEROWCA W PODESZŁYM WIEKU, TO SAM ROBI SOBIE DODATKOWE BADANIA I TESTY I DLATEGO NIKT MU PRAWA JAZDY NIE ODBIERA!!
MAM JESZCZE PYTANIE, CZY JAK BĘDZIESZ W WIEKU TEGO MĘŻCZYZNY, DOBROWOLNIE ZREZYGNUJESZ Z PROWADZENIA AUTA I BĘDZIESZ JEŹDZIŁ AUTOBUSAMI ALBO POCIĄGIEM? ODPOWIEDZ SZCZERZE-SAMEMU SOBIE.
KAŻDY JEST MĄDRY, GDY PATRZY NA WSZYSTKO Z BOKU, GDY GO NIC NIE DOTYCZY. WTEDY SAME ALFY I OMEGI, A JAK PRZYCHODZI CO DO CZEGO TO...AŻ SZKODA PISAĆ.

00

Kasztelanka ~Kasztelanka (Gość)19.01.2011 21:31

To jest jedno wielkie nieporozumienie, żeby pozwolić praktycznie 80-letniemu facetowi prowadzić auto!! Przecież on może w każdej chwili, ot tak, gorzej się poczuć albo zawału dostać!! Już nie wspomnę o wolniejszych reakcjach...

00

takitam ~takitam (Gość)19.01.2011 21:46

Re: Kasztelanka
Znam przypadek 26-latka, który miał wylew, kierując TIRem.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga19.01.2011 21:49

"Kasztelanka" napisał(a):
To jest jedno wielkie nieporozumienie, żeby pozwolić praktycznie 80-letniemu facetowi prowadzić auto!!

Racja. Ale jeżdżą jeszcze starsi, bardzo często z takim skutkiem: http://www.lodz-wschod.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=6

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat