I tu należy się odnieść do starszych ludzi,którzy po latach doświadczenia na naszych drogach jeżdżą na pamięć,lekko niedowidząc i mając zawsze rację.
Tak ja młodzi,niedoświadczeni,tak i starzy zbyt doświadczeni....jeżdżą na jednym wózku....
pokutuje jeszcze prawo jazdy - bezterminowe i bezmyślność.
Po 60- tce winien być ponowny egzamin
i prawo jazdy terminowe.
Dziś jechałem około 11.30 za takim dziadziem koło hali skręcał w lewo w Piłsudskiego starą jasno czerwoną Skodą.
Szkoda mi go było bo miałem mu zabrać kluczyki i wyrzucić!
Żona mnie powstrzymała?
Nie wierzę że nie widział go żaden patrol?
Pijany jeździ o wiele lepiej jak jechał ten dziadzio?
A nie powinno być czasem: "zjechał na pas rozdzielający jezdnię, a następnie na jezdnię w przeciwnym kierunku"?
Bardzo często na tym skrzyżowaniu kierowcy dodają gazu, żeby zdążyć na zielonym. Pomimo zielonego światła dla drogi podporządkowanej (oś. Wierzeje)zawsze sprawdzam czy nikt nie jedzie żeby za życia napisać o tym problemie.
prawda jest taka ze w pewnym wieku juz nie powinno sie prowadzic auta.
prawda jest taka ze w pewnym wieku juz nie powinno sie prowadzic auta.-TAK SAMO BYŚ POWIEDZIAŁ, JEŚLI TO BYŁBY KTOŚ Z TWOICH BLISKICH???? NIE POMYŚLAŁEŚ, ŻE MÓGŁ ZASŁABNĄĆ? A ZASŁABNĄĆ MOŻE KAŻDY I W KAŻDYM WIEKU??
PISZESZ, ŻE W PEWNYM WIEKU NIE POWINNO PROWADZIĆ SIĘ AUTA-WEŹ POD UWAGĘ JAK JEŻDŻĄ MŁODZI LUDZIE: JAK SZALENI Z JEDNĄ RĘKĄ Z PAPIEROSEM MIĘDZY PALCAMI NA KIEROWNICY A Z DRUGĄ Z KOMÓRKĄ I PĘDZĄ PRZEZ MIASTO 100. CI MOGĄ I POWINNI PROWADZIĆ BO NIE SĄ W PEWNYM WIEKU??? JAKĄ MASZ PEWNOŚĆ, ŻE TO NIE BYŁ DOBRY KIEROWCA, SPRAWNY PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE (NAWET LEPIEJ OD NIEJEDNEGO MŁODEGO)?? PRAWDA JEST TAKA, ŻE MOŻNA BYĆ DOBRYM KIEROWCĄ BEZ WZGLĘDU NA WIEK, JEŚLI MA SIĘ DO TEGO PREDYSPOZYCJE, SPRAWNY UMYSŁ I CIAŁO! WIERZ MI, ŻE JEŚLI WŁAŚNIE JEST DOBRY KIEROWCA W PODESZŁYM WIEKU, TO SAM ROBI SOBIE DODATKOWE BADANIA I TESTY I DLATEGO NIKT MU PRAWA JAZDY NIE ODBIERA!!
MAM JESZCZE PYTANIE, CZY JAK BĘDZIESZ W WIEKU TEGO MĘŻCZYZNY, DOBROWOLNIE ZREZYGNUJESZ Z PROWADZENIA AUTA I BĘDZIESZ JEŹDZIŁ AUTOBUSAMI ALBO POCIĄGIEM? ODPOWIEDZ SZCZERZE-SAMEMU SOBIE.
KAŻDY JEST MĄDRY, GDY PATRZY NA WSZYSTKO Z BOKU, GDY GO NIC NIE DOTYCZY. WTEDY SAME ALFY I OMEGI, A JAK PRZYCHODZI CO DO CZEGO TO...AŻ SZKODA PISAĆ.
To jest jedno wielkie nieporozumienie, żeby pozwolić praktycznie 80-letniemu facetowi prowadzić auto!! Przecież on może w każdej chwili, ot tak, gorzej się poczuć albo zawału dostać!! Już nie wspomnę o wolniejszych reakcjach...
Re: Kasztelanka
Znam przypadek 26-latka, który miał wylew, kierując TIRem.
Racja. Ale jeżdżą jeszcze starsi, bardzo często z takim skutkiem: http://www.lodz-wschod.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=6
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!