Z tekstu artykułu nie wynika,w jakim kierunku jechał samochód.
Jeśli od strony wszchodniej, od Al.3 maja, to wina pieszego - tam kierowcza ma długi odcinek prostej, i widzi z daleka przejście.Ponadto od wcześniejszego skrzyżowania jest ok. 200m, więc miejsca na reakcję dużo.
Ale jeśli samochód jechał od strony ul.Sienkiewicza, to już gorzej. Z obserwacji własnej wiem,że widocznośc w tym miejscu jest znacznie ograniczona przez blisko rosnące drzewa, a samochody jadące przez to skrzyżowanie na zielonym świetle-prosto-rozwijają wysokie prędkości - często za wysokie.Od skrzyżowania jest ok. 100 m. Przy dużej prędkości to kilka sekund lub mniej...
W tym miejscu było już dużo wypadków.Przed laty nawet próbowałem interweniować, ale otrzymałem odpowiedź,że "niedasię"...
No to ludzie będą ginąć...
A może miał buty nie zawiązane skoro pan był mocno wstawiony i nagle wtargnął na jezdnię i to wcale nie było na przejściu dla pieszych jak podali na tej stronie.Niestety piesi też chodzą jak święte krowy.Tragedia dwóch rodzin.
Jade tą drogą codzienie i widze jak sie kierowcy spiesza po pracy do domu szczegolnie osoby po za piotrkowem mieszakjący
To co dzieje się na przejściach dla pieszych ... to maskara. po pietach przejedzie ale nie zwolni !!!
bzdura,nie dość ,że był nawalony to wszedł facetowi na maske z trawnika,dużo dużo przed przejściem.
To jest ta rzetelność dziennikarska,pisać pierdoły niezgodne z faktami.
No cóż, okolica obfituje w takich "koszałków opałków".
Fakt potrącenia delikwenta w tym miejscu potwierdza fakt,że trudno tam się "przebić" pieszym przez rwącą z dużą prędkością rzekę pojazdów.
Szanse pieszych by wzrosły, ( a i pieniedzy z mandatów byłoby dużo)gdyby tam częściej stawiać fotoradar.
nie znam szczegółów, ale faktem jest, że niektórzy piesi chodzą jak święte krowy, jak zobaczą przejście dla pieszych to nawet nie zwrócą swojej łaskawej głowy w bok!!!!
bo ciężko poczekać na zmianę świateł na poprzednim skrzyżowaniu, do jednego 100 m, a drugiego 200;
i wtedy "rzeka" pojazdów wysycha
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!