A co z rzecznikiem Torańskim? Już się chłop napracował i urlopuje?
Ile jest osób w tym Zespole Rzecznika? Biuro propagandy zatrudnia co najmniej 3 osoby, czy aby nie za dużo? To aż tyle ich potrzeba, żeby Pierwszy był przedstawiany zawsze w dobrym świetle?
W Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji nie myślą. Im trzeba wszystko pokazać, wytłumaczyć. A dyrektor Jacek Marusiński nie pierwszy już raz potwierdził, że na to stanowisko załapał się dzięki koalicji w radzie miasta: Regionalna Izba Gospodarcza i Prawica Razem której szefem jest prezydent Krzysztof Chojniak. W podziękowaniu za Płatną Strefę Parkowania po 3 zł za godzinę.
Podział kompetencji?
Przepisy o tuchu drogowym mają zastosowanie na drogach publicznych, znak jest ustawiony na drodze osiedlowej, tak więc spokojnie można tam wjechać nawet jak ktoś tam nie mieszka, tak samo jest z zakazami parkowania na osiedlach. Jeżeli byłby to tzw"zakaz wjazdu" wtedy droga jest jednokierunkowa i stwarzamy zagrożenie dla gościa jadącego z przeciwka no i wtedy jest mandat. Osobiście miałem spotkanie ze strażakami miejskimi, bo zaparkowałem w zatoczce gdzie teoretycznie (wg znaku) mogli parkować tylko mieszkańcy danego bloku, kozaczyli, kozaczyli, straszyli i na koniec wymiękli gdy powiedziałem żeby sprawę skierowali do sądu
Na drogach wewnętrznych przepisy ustala zarządca drogi, w tym wypadku może to być zarząd spółdzielni lub rada osiedla. jeżeli ww. władze nie mają nic przeciwko znakom ustawionym przez straż miejską to tego zakazu nie można podważać, stosując błędną interpretację przepisów drogowych. także kolooo poczytaj trochę i dopiero wypowiadaj.
Na drogach wewnętrznych przepisy ustala zarządca drogi, w tym wypadku może to być zarząd spółdzielni lub rada osiedla. [cytat]
Ciekawe.... a jak rada ustwi znak ograniczenie do 120 km/h
z innej beczki
stanowisko Rzecznika Miasta zlikwidowano wraz z nowymi rządami bo nie było potrzebne i podobno za drogie.
teraz stanowisko zostało przywrócone i co ciekawe istnieje cały Zespół Rzecznika Prasowego. heh, dziwy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!