do fanatyk:Fanatyku musisz wiedzieć ,że bez wsparcia z kasy miejskiej czy gminnej nie ma sportu w miastach czy gminach.Kluby sportowe to nie zakłady pracy które to produkują dobra i je sprzedają i maja kasę, ale najczęściej jest to grupa dzałaczy zapaleńców co pracują społecznie.Kluby mają swoich sponsorów lub darczyńcow,albo idą z kapeluszem i zbieraja co łaska.Kasa miasta to też są moje pieniądze i chcę aby nasz Pobożny o tym nie zapominał. Jeżeli lekka ręką wydaje się ponad 1.000 000zł na projekt bibloteki której nie będzie to ja chcę aby nasze wspaniałe miasto finansowało sport.Dlaczego sport? dlatego,że jest to najtańsza forma promocji.Ja chętnie bym dał ale już daję mojemu miastu w postaci podatku.{może niewielki ale zawsze podatek}
Nareszcie Lopez przemówił ludzkim głosem, bardzo się ciesze i praktycznie zgadzam się z tym co Pan napisał. Szanowny Panie musi Pan pamiętać, że wspieranie sportu przez Samorząd jest zadaniem fakultatywnym,Pan Prezydent może ale wcale nie musi przekazywać środki na ten cel. Jeżeli miałby Pan odrobinę rozeznania w tej materii to wiedziałby Pan,że niewiele jest samorządów w kraju, które przekazują tak duże środki na kulturę fizyczną jak piotrkowski. A jaką formę promocji miasta wybierze Pan Prezydent to już nie nasza sprawa. Pozdrawiam Pana.
Nie,nie,nie..nie zgodze sie z tobą "fanatyku". Nie jest prawdą że niewiele samorzadów w kraju przekazuje tak duże środki na sport jak nasz. Po pierwsze :Przekazują wszystkie Po drugie: miasta o wiele mniejsze przekazują dużo więcej takie jak Wągrowiec, Grudząc, Elbląg SuwałkiLeszno.Inne miasta wręcz same Finansują w 100% sport. Takich przykładów jest bardzo dużo i nie sposób je tu przytaczać.A w P.T chcemy za czapkę gruszek mieć dwie extraklasy, a za frytki drugą a teraz trzecią ligę w piłkę nożną,nie wspominając turnieju w zapasach w randze PP.Fanatyku , inne miasta oddały by wszystko aby u siebie mieć to co my mamy za takie marne pieniądze!W myśl przysłowia Mąndry Polak po Szkodze..jak ten dorobek będzie stracony,będzemy tego żałować.Pozdrawiam
Ostatnio Zabrze doinwestowało klub kwotą 3mln.złotych.Kluby są
spółkami z większościowym udziałem miast.Może więc pora w P-kowie wybrać 1,2 kluby i taką spółkę sportową założyć. Osobiście widziałbym Piotrcovię i AKS.
A dlaczego Piotrcovie i AKS? A dlaczego nie Piotrkowianina i Concordię?.A może jeden klub skupiający te widące sekcje?!.Jak znam życie {albo mi się wydaje, że znam}ta ekipa nie ma o tym zielonego pojęcia i nic takiego w tej sprawie nie zrobi.Amen.
korzystny a dlaczego nie UKS Przyjaźń? Jak mieliśmy mistrza Polski w piłce ręcznej kobiet, to może by coś nowego i dać szanse innym naszym kobietom. Po dofinansowaniu może byśmy się dorobili mistrza w kopanej w damskim wydaniu. Bo męskim to nam nie grozi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!