metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
kraPANIdzieja ~kraPANIdzieja (Gość)24.06.2015 09:43

generalnie jestem takiego zdania że jeżeli ktoś uważa, że rolnik ma lekko łatwo i kolorowo, to proszę bardzo, każdy może zmienić profesję, droga wolna.... a co do Tych państwa... przypadek znam dobrze... szkoda zwierząt... "łatwo przyszło... łatwo poszło" tle w temacie.

42

mcclay mcclayranga24.06.2015 09:31

Ileż to się trąbi o tym... Pogodynki o tym mówią, piszą... Wiesz że będzie burza ? Zostaw zwierzynę w oborze, nic jej się nie stanie przez jeden dzień... Dać siana czy świeżej trawy... To i tak że żaden rolnik nie zginął... Może wpadłby na pomysł żeby po krowy iść... a wtedy skutki mogłyby być gorsze... Teraz się domagają zwierząt... chyba rozpocznę wykłady po wsiach na spotkaniach OSP... Bo taki projekt już jest... Po ostatnich burzach, dwie osoby zginęły chowając się pod drzewami... a przecież w takich przypadkach sytuacja jest nie mal pewna. Brakuje takich nauk i przekazywania że pod drzewem w żadnym wypadku nie stajemy podczas burzy...

30

kuku ~kuku (Gość)23.06.2015 23:36

Rolnik zawsze dużo dostaje a mało daje .... krus, dopłaty .... Pogonią psl to może z tym dziadostwem zrobi ktoś porządek ....

83

Wiesia ~Wiesia (Gość)24.06.2015 10:45

Jestem zdania, że za taką stratę odszkodowanie powinien wypłacić ubezpieczyciel, a nie Gmina.
Chodzi o zasadę.
Jeżeli komuś zdechnie np. jedna krowa, to też ma przyjść do Gminy po pomoc?
A jeżeli komuś zdechnie 100 krów, jest znanym w okolicy hodowcą, obraca dużymi pieniędzmi, to też do Gminy???
Chodzi o zasadę, że swoje dobra trzeba ubezpieczyć, a nie oszczędzać na ubezpieczeniu, a jak coś się stanie, to mieć pretensje nie do siebie, tylko do Wójta, że nie chce dać odszkodowania za padłe krowy.
Większość komentarzy jest żenująca. Jak Wam chce się takie głupoty pisać ?...

91

re ~re (Gość)24.06.2015 11:21

A obora miała instalację odgromową?

60

Pamiętamy ~Pamiętamy (Gość)24.06.2015 07:16

Panie wójcie, mieszkańcy Milejowa i okolic. my zapamiętamy , chłop ma dobrą pamięć , przekona się Pan

812

ares1 ~ares1 (Gość)24.06.2015 07:59

Na wsi nie myśli się o innych na wsi tylko ja ja i ja!!! Kiedy wreszcie ta mentalność zaginie!!! Nie robić festynów nic nie robić tylko całą kasę rolnikom oddać bo nie dojadają :(((

102

yogi ~yogi (Gość)24.06.2015 12:44

Wójt ma was w d...e.Tak wam podziękował za wybór na wójta!

39

r... ~r... (Gość)24.06.2015 15:07

To jest nie prawdą że szef zabrał każdej osobie z pensji po 50zł, to była wspólna decyzja pracowników firmy Krasoń żeby pomóc Agacie. Każdy pracownik sam podjął decyzję aby pomóc i zadeklarował się że z pensji będzie miał odtrącone po 50zł. Nie wiem czy ludzie mają zamiast serca kamień. Następnym razem jak ktoś będzie pisał takie oszczerstwa to niech się zastanowi bo może kogoś bardzo zranić. Moim zdaniem gmina też powinna też pomóc, ponieważ płacimy podatki.

39

milka ~milka (Gość)24.06.2015 13:52

Tyle krów to i mleko dostarczane do mleczarni w takim razie jest ubezpieczenie wstyd chodzić i próbować wyłudzić kasę skąd się da Mleczarnia ubezpiecza bez względu czy się chce czy nie .

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat