proponuję dać 1 000 000,00 zł, to może wreszcie się ubezpieczą, choć wątpię, znając chłopstwo
Tyle krów to i mleko dostarczane do mleczarni w takim razie jest ubezpieczenie wstyd chodzić i próbować wyłudzić kasę skąd się da Mleczarnia ubezpiecza bez względu czy się chce czy nie .
To jest nie prawdą że szef zabrał każdej osobie z pensji po 50zł, to była wspólna decyzja pracowników firmy Krasoń żeby pomóc Agacie. Każdy pracownik sam podjął decyzję aby pomóc i zadeklarował się że z pensji będzie miał odtrącone po 50zł. Nie wiem czy ludzie mają zamiast serca kamień. Następnym razem jak ktoś będzie pisał takie oszczerstwa to niech się zastanowi bo może kogoś bardzo zranić. Moim zdaniem gmina też powinna też pomóc, ponieważ płacimy podatki.
Na wsi nie myśli się o innych na wsi tylko ja ja i ja!!! Kiedy wreszcie ta mentalność zaginie!!! Nie robić festynów nic nie robić tylko całą kasę rolnikom oddać bo nie dojadają :(((
Panie wójcie, mieszkańcy Milejowa i okolic. my zapamiętamy , chłop ma dobrą pamięć , przekona się Pan
Jestem zdania, że za taką stratę odszkodowanie powinien wypłacić ubezpieczyciel, a nie Gmina.
Chodzi o zasadę.
Jeżeli komuś zdechnie np. jedna krowa, to też ma przyjść do Gminy po pomoc?
A jeżeli komuś zdechnie 100 krów, jest znanym w okolicy hodowcą, obraca dużymi pieniędzmi, to też do Gminy???
Chodzi o zasadę, że swoje dobra trzeba ubezpieczyć, a nie oszczędzać na ubezpieczeniu, a jak coś się stanie, to mieć pretensje nie do siebie, tylko do Wójta, że nie chce dać odszkodowania za padłe krowy.
Większość komentarzy jest żenująca. Jak Wam chce się takie głupoty pisać ?...
Rolnik zawsze dużo dostaje a mało daje .... krus, dopłaty .... Pogonią psl to może z tym dziadostwem zrobi ktoś porządek ....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!