Czytam te komentarze i się zastanawiam czy zdajecie sobie sprawę, że to wasze osobiste odczucia i inni mogą się z Wami nie zgadzać? Piszecie to w taki sposób jakbyście mieli wsparcie całego społeczeństwa. Otóż nie. Ja na przykład uważam, że:
a.) to dobrze, że nauczyciele nie strajkują - sytuacja jest ciężka, potrzebujemy pomocy a nie przeszkód
b.) nauczyciele nie pracują na pół gwizdka, zajęcia w szkole, które widać to nie jedyny ich obowiązek. Ja i tak się im dziwię, że nie kończą w wariatkowie.
c.) wos i technika nie są mało ważnymi przedmiotami, a nawet powinny być ważniejsze - moi rówieśnicy mają dwie lewe ręce i zero wiedzy o społeczeństwie. Nie umieją gotować, szyć ani niczego naprawić.
Mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz: dlaczego nauczyciele właśnie teraz się nie zbuntowali, dlaczego teraz nie strajkują? W zeszłym roku nie mieli oporów, kiedy chcieli podwyżek. Obecnie mają poważniejszy powód do strajków, a nie strajkują... O co mi chodzi? A o to, że podejmując pracę, podjęli się prowadzić zajęcia dydaktyczne NA TERENIE SZKOŁY, w salach lekcyjnych wyposażonych w niezbędne pomoce i środki dydaktyczne. Dziś każe się im prowadzić lekcje z własnego mieszkania, co wymaga posiadania niezbędnego PRYWATNEGO sprzętu, w który nie zostali wyposażeni przez pracodawcę. W umowie o pracę takich warunków pracy z pewnością określonych nie mają. Stulili jednak uszy po sobie i bez szemrania się podporządkowali wpisując się idealnie w ten cały sztucznie rozdmuchany bajzel. To pokazuje dobitnie, że nauczycielom zwyczajnie brak zasad i honoru, i chodzi im WYŁĄCZNIE o pieniądze. Wstydźcie się.
To trochę niesprawiedliwe że nauczyciele mimo iż pracują na pół gwizdka to dostają pełne pensje. Dużo sprawiedliwej by było gdyby dostali 80%, chociaż przez 3 miesiące. Szczególnie Ci, którzy uczą mało ważnych przedmiotów jak religia, wos, czy technika. I koniecznie powinni zlikwidować komunistyczny relikt jakim są obligatoryjne trzynastki. Państwa nie stać dzisiaj na takie fanaberię
Może tak już 10 maja bo pis wtedy ogłosi, że pokonał koronawirusa i można przeprowadzić wybory!!!
Trzeba teraz myśleć o dzieciach, jeżeli przeżyją to nadrobią braki w nauce to najmniejszy teraz problem. Nie wyobrażam sobie powrotu dziecka do szkoły. Tylko brak wyobraźni może powodować w tej chwili inne myślenie.
A jak długo będziemy musieli żyć z Piontkowskim i z Szumowskim?
Rozwalicie cały system szkolnictwa, rozwalicie całą gospodarkę, obwinicie o wszystko koronawirusa, a na końcu przyznacie sobie sowite premie za bohaterską walkę z "pandemią". Takie są moje prognozy.
Ale od jutra bedzie wielki powrót do marketów, wszyscy bedziemy zdrowi a w maju pójdziemy na wybory i też bedziemy bardzo zdrowi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!