U nas w Sulejowie to normalne,że pijany rodzic może opiekować się dziećmi i do tego lać matkę dzieci.Tak mi powiedzieli policjanci, którzy pouczyli mnie, że złamałam prawo nie wpuszczając pijanego w sztok ojca dzieci do mieszkania,chcąc chronić dzieci i siebie.Ojciec dzieci po dwóch dniach wrócił pijany do domu i już na klatce schodowej wrzeszczał, że nas załatwi.Bałam się i nie wpuściłam go do mieszkania.Po skopaniu drzwi, za jakąś godzinę usłyszałam ponowne walenie w drzwi. Tym razem to była policja i jeszcze bardziej pijany mąż, słyszałam jego bełkot.Nie otworzyłam drzwi.Na drugi dzień rano poszłam na komendę w celu złożenia doniesienia o przemocy stosowanej wobec mnie i dzieci oraz skargi na policjantów, którzy przywieźli pijanego ojca do dzieci w środku nocy.Poinformowano mnie, że mam obowiązek wpuścić do domu, do dzieci pijanego, niebezpiecznego ojca dzieci, ponieważ jest i ojcem i jest zameldowany w domu.Zastraszono mnie skierowaniem sprawy do sądu o odebranie mi dzieci, ponieważ odizolowałam w ten sposób dzieci od ojca.Taką samą informację otrzymałam od GOPS-u, gdzie zadzwoniłam anonimowo, też ze strachu.Historia się powtarza, nie wiem już gdzie zwrócić się o pomoc. Teraz już bardziej boję policji w Sulejowie i GOPS-u. Nie mam zaufania do nikogo.Mnie zrobiono sprawcą przemocy, a podbudowano alkoholika, który ze zdwojoną siłą sobie teraz poczyna. Takich sytuacji jak moja znam w Sulejowie wiele.Radzimy sobie nawzajem sami. GOPS nam daje rady, podobnie jak policjanci, żebyśmy to my z dziećmi opuściły mieszkania, bo jak nie to odbiorą nam dzieci.Paranoja jakaś, ale to są fakty. Jestem zdesperowana, wyszłabym już z tego domu, ale nie mam gdzie. Przy tym mam jedno dziecko niepełnosprawne, które wymaga szczególnej opieki , a przede wszystkim spokojnego domu.Dzwoniłam na 997 z prośbą o interwencję, kazano mi zadzwonić do komendy do Sulejowa lub zgłosić do dzielnicowego, bo "nie mieli wolnych policjantów". Kiedy powiedziałam, że dojdzie wreszcie do tragedii, odpowiedziano mi, że "jeszcze nie doszło i dzwonić trzeba wtedy jak dojdzie". Zasugerowano mi histerię.Wtedy byłam mocno pobita przez męża, nie wiem skąd się dowiedział , że dzwoniłam na policję. Od tej pory nie dzwonię , boję się.Zastanawiam się tylko, dlaczego tak dużo pisze się o Tomaszowie, że aż uznano to za "klasykę". Wnioski już zostawię dla siebie, poza jednym, że to i owszem klasyka dla portalu. Myślę,a mam podstawy ku temu, że za tym stoi coś więcej niż podanie ot tak sensacyjnej wiadomości.
To dzięki reklamom jesteśmy w stanie dostarczać Ci wiadomości z Piotrkowa i okolic oraz rozwijać nasz portal. Nasze reklamy nie są inwazyjne, nie stosujemy wyskakujących okien i nie zasłaniamy nimi treści, prezentujemy maksymalnie 4 reklamy na stronę.
Prosimy, wyłącz adblocka, dodając serwis ePiotrkow.pl do wyjątków wtyczki AdBlock, a następnie odśwież stronę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!