metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Kukizowiec ~Kukizowiec (Gość)26.11.2016 14:42

Zamiast apeli do pieszych może jakaś akcja mandatowa za nieustępowanie pieszym pierwszeństwa, tudzież nieprawidłowe przekraczanie jezdni przez pieszych?

162

A ~A (Gość)26.11.2016 15:53

A moze jak samochod jest na pasach juz to zeby piesi nie pchali sie na nie bo mysla ze maja pierwszenstwo a samochod zatrzyma sie od razu

133

Inez ~Inez (Gość)26.11.2016 19:38

A może trochę więcej kultury wobec siebie?wszyscy jesteśmy ludźmi i najważniejsze powinno być dla nas zdrowie i życie wiec może warto się zastanowić nad swoim zachowaniem na drodze czy chodniku.ostatnio przepuscilam pieszych na pasach ale na pasie obok kierowca jechał z taką prędkością jak na rajd a pieszy był juz w połowie przejścia cudem tylko nie doszło do wypadku,który może i mógłby być śmiertelny.rutyna i arogancja zabija myślenie i dopóki nie widzimy skutków wypadków nie zdajemy sobie sprawy ze jutro ja mogę być ofiarą.a podobno mamy tak przeżyć życie by nikogo nie zranić ale czy to możliwe????

60

Petrikau ~Petrikau (Gość)26.11.2016 19:48

Nie oszukujmy się, są w Piotrkowie takie przejścia, na których jeśli pieszy nie wymusi pierwszeństwa, to może stać i stać złudnie licząc, iż jakiś hrabia lub hrabina się zatrzyma. A może by tak zamontować progi zwalniające przed przejściami bez sygnalizacji?

65

qwa ~qwa (Gość)27.11.2016 02:32

Nie stać na samochód a my o kamizelce odlaskowej....

15

luiza ~ luiza (Gość)27.11.2016 03:12

Piesi dbajcie o bezpieczeństwo, liczcie na siebie, Policja wam nie pomoże, nikt tam nie ma pomysłu, jak realnie poprawić bezpieczeństwo na drogach. Może dowódcy w Policji niech się doszkolą, a do tego czasu niech noszą odblaski.

43

iRBis ~iRBis (Gość)26.11.2016 22:37

Nie mylmy podstawowych pojęć.
Przejścia dla pieszych, w mieście - to miejsca, gdzie pieszy MA PEŁNE PRAWO pojawić się BEZ ODBLASKÓW!
Obowiązek noszenia elementów odblaskowych dotyczy TYLKO dróg poza obszarem zabudowanym. Problemem w Piotrkowie są ulice W MIEŚCIE - bez chodników. Tutaj ostrożność, i odblaski pomagają. Ale zachowanie uwagi to OBOWIĄZEK kierowców.
Oczekiwanie, że piesi W MIEŚCIE będą nosić odblaski nie ma uzasadnienia.

75

Kika ~Kika (Gość)27.11.2016 12:40

Problem polega na tym, że każdy kierowca jest pieszym ale już nie każdy pieszy jest kierowcą. Głupotą jest myślenie tylko z jednego punktu widzenia, strasznie płytkie:"przechodze, bo mam prawo i niech on uwaza na mnie" i odwrotnie:"niech tak idzie zebym go widzial". Co z tego ze odblaski sa wymagane tylko w terenie niezabudowanym? To w miescie juz nie warto zadbac o bezpieczenstwo? Pewnie, zawsze to przeciez będzie na kierowce

50

tony ~tony (Gość)27.11.2016 20:23

sam dużo jeżdżę choć głównie pedałuję na mojej indianie... grzeszki są po każdej ze stron, ale ważne żeby dbać o bezpieczeństwo (nie tylko swoje ale i innych)

10

zz75 zz75ranga26.11.2016 20:30

Trzepać mandaty 100zł.,jak ktoś nie wie!Niech również piesi zadbają o bezpieczeństwo swoje i innych!!!!!!!!!Ciągle jest nagonka na kierowców ,ale nie zawsze zauważy się osobę ubraną na ciemno od razu -samochód ,nie rower -nie zatrzyma się nagle .
Odblaski to nie tylko pieszego bezpieczeństwo ,ale również innych użytkowników.Trochę chęci ludzie i wyobrozni...

83

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat