metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)22.08.2014 15:50

Kamizelki odblaskowe powinni mieć obowiązkowo kierujący rowerami i motorowerami, nie widać większości z nich po zmierzchu.[cytat="Elpitero"]~Elpitero (Gość)wczoraj, 15:08Dobra, ale skoro Państwo wprowadza przepis, to niech państwo nam zafunduje te odblaski. Po co mamy płacić ze swojej kieszeni?
Nie dorabiaj d... uszu , kierowca samochodu jak wypali mu się żarówka też musi ja kupić. Elpitero taka kamizelka nie jest droga a państwo nie będzie za Ciebie logicznie myśleć, rusz głową bo skoro Ci życie nie miłe to idź rzuć się z mostu, przynajmniej zaoszczędzisz nerw i stresów kierowcy który mógłby Cię potrącić.

30

kierowca ~kierowca (Gość)22.08.2014 15:44

Kamizelki odblaskowe powinni mieć obowiązkowo kierujący rowerami i motorowerami, nie widać większości z nich po zmierzchu.

40

wkurzony ~wkurzony (Gość)21.08.2014 09:29

Popieram.

55

gdzie jest piotrkowska policja i straż miejska ~gdzie jest piotrkowska policja i straż miejska (Gość)21.08.2014 09:46

A dlaczego policja przymyka oczy na rowerzystów bez kamizelek i elementów odblaskowych i na kierowców kierujących samochodami i rozmawiających przez telefon komórkowy trzymany w ręku? Dlaczego policja i straż miejska taka mało czasu i uwagi poświęca na rowerzystów jeżdżących rowerem po chodnikach zmuszając pieszych do ustępowania im. Kto tu jest gospodarzem chodnika? Dlaczego rowerzyści przejeżdżają na rowerach w Piotrkowie przez skrzyżowania po przejściach dla pieszych? czy w tym mieście nie ma policji? Skrzyżowanie Armii Krajowej-Piłsudskiego - Sikorskiego tam trzeba reagować dopóki rowerzysta nie zostanie rozjechany na przejściu jak ten 72 letni cyklista kilka miesięcy temu na przejściu przy Kauflandzie po którym ciężarowy samochód przejechał i zmarł w szpitalu po amputacji obu nóg.

52

gośc 21 ~gośc 21 (Gość)21.08.2014 09:56

Może jeszcze na plecach trzeba bedzie nosic tablice rejestracyjna z numerami.Powim tak ;kazdy jest kowalem swojego losu i jak o siebie dba to tak ma a selekcja naturalna musi być.Za bezmyślność i wlasna głupote płaci sie swoim zyciem .Przejezdżanie na przejsciach rowerami jest nagminne ,ostatnio na Wolborskiej facet młody jadąc chodnikiem nawet nie obejrzal sie i wjechal mi na przejscie przed zdeżakiem ,wychamowalem i str,,abilem gościa to jeszcze miał wielkie pretensje o co mi chodzi ,tak robia a poxniej winni za wszystko kierowcy bo najechali

33

śmieszek ~śmieszek (Gość)21.08.2014 09:58

Ja świecę ślepiami. Czy to nie wystarczy? A tak na serio.Kolejny przepis ,który będzie "niewykonalny" i notorycznie łamany szczególnie na teranach wiejskich. Ale ktoś na tym zrobi niezły interes.

53

Miki ~Miki (Gość)21.08.2014 10:04

To jest przerzucanie odpowiedzialności za wypadki na pieszych. Teraz nie będzie istotne, że kierowca jechał z niedozwoloną prędkością. Jeśli potrąci pieszego bez odblasków, będzie bezkarny, bo to pieszy złamał przepisy.

83

dodek ~dodek (Gość)21.08.2014 10:25

"Miki" napisał(a):
To jest przerzucanie odpowiedzialności za wypadki na pieszych. Teraz nie będzie istotne, że kierowca jechał z niedozwoloną prędkością. Jeśli potrąci pieszego bez odblasków, będzie bezkarny, bo to pieszy złamał przepisy.

Takich mamy ustawodawców Sejmie i w Senacie. A wszystkie nawet niedorzeczne przepisy podpisuje prezydent z PO Komorowski.

42

DAg ~DAg (Gość)21.08.2014 10:26

Też popieram. Mam ponad 30 lat i sam na wszelki wypadek noszę kamizelkę w plecaku. Jestem też kierowcą. Jak gdzieś idę po zmroku to ZAWSZE zakładam!

80

broda ~broda (Gość)21.08.2014 12:44

"dodek" napisał(a):
Takich mamy ustawodawców Sejmie i w Senacie.

Nie "mamy". Takich sobie wybraliśmy.

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat