Ja mam pytanie natury technicznej, kiedy nasze służby przestaną sypać piachem po drogach, który to powoduje we wszystkich 3-okresach poza zimą błoto i syf na ulicach, a zacznie stosować nowoczesne środki chemiczne do rozmrażania ?
Ciekawe po co te pługi wyjechały? A gdzie polska tradycja? czyli coroczne tradycyjne zaskoczenie drogowców przez zimę? Oj źle się dzieje w państwie duńskim :)
Dyrektorze Marusiński: - Do roboty! do odśnieżania i odlodzenia chodników i prosimy nie narażać przechodniów na skręcanie i łamanie kończyn. Zapewniał pan kilka dni temu na antenie Strefy FM, że jesteście dobrze przygotowani. Jak zwykle o chodnikach zapominacie. A straż miejska sama się powinna wziąć do łopat i piasku bo nie potrafią zmusić dozorców i właścicieli chodników których po większości jest miasto do zapewnienia pieszym minimum bezpieczeństwa. Dzisiaj rano było bardzo ślisko bo zapomniano o oblodzonych chodnikach.
Maddox:
z tego co wiem to piach jest drozszy i wydajniejszy niz srodki chemiczne:) a ze nasze miasto usiluje sprawiac wrazenie bogatego (patrz murek) to Krzychu sie szarpnął na piach:)
W pierszej kolejności zostały odśnieżone drogi główne i nic poza tym. Proponuję przejechać się Twardosławicką, Zawodziem, Źródlaną - te ulice tej zimy jeszcze nie widziały pługo-piaskarek. Wstyd, jak co roku wstyd. Miasto znowu kończy się tam gdzie jeżdżą autobusy miejskie. Znowu będę musiała dzwonić, żeby ktoś się zlitował. :(
Dzis rano piaskarka wybila szybe w moim aucie na ulicy Dmowskiego!!! Kierowca nawet sie nie zatrzymal !!! Co za patalachy tam pracuja!!! Policja byla... samochod byl caly w piachu... zdjecia zrobione... ZAKLADAM IM SPRAWE JAK NAWET PRZYZNAC SIE NIE UMIEJA :/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!