Kawałek świata nikogo nie interesuje,dziś europa,jutro cały świat!
A na końcu było: Sieg Heil, Sieg Heil !
Może dzięki tej imprezie wróci do życia stacja PT wąskotorówka - szkoda tylko torów do Sulejowa, ale może dzięki funduszom UE da się jeszcze wrócić do tradycji piotrkowskiej wąskotorówki - niech kursuje tylko od stacji początkowej do Bugaja!
A jednak majaczysz,zmień lekarza ten ciebie oszukuje.
Nareszcie zacznie sie dziać coś pozytywnego. Mogła by wrócić jeszcze do PT tuningomania też fajna impreza była, ale niestety sie skończyła
może mi ktoś logicznie i sensownie wytłumaczyć pojęcie "trybunał modelarstwa" . dziękuję za wyjaśnienie
Taki sam sens jak Piotrkowskie Trybunały Kabaretowe. Zwykła forma promocji wspomagająca reklamę. Gra słów nawiązująca do historycznych tradycji zjazdów zwanych potocznie Trybunałami.
Stary już jestem i trochę niedowidzę, ale jak zobaczyłem artykuł, szczęka wypadła, a wzrok się poprawił. Ludzie toż to zajeb....sprawa! Nareszcie coś sensownego! NGMMK, wspieram was całym sercem i życzę udanej imprezy na którą na pewno się przyciągnę. ;-)
Trybunał Koronny został powołany w 1578 r. przez króla Stefana Batorego. Był to kolegialny sąd szlachecki ostatniej instancji, który zajmował się rozpatrywaniem apelacji od wyroków wydanych przez sądy niższej instancji (ziemskie, grodzkie, podkomorskie) w sprawach karnych i cywilnych. W Trybunale zasiadali przedstawiciele szlachty (jeden lub dwóch z województwa) wybierani na tzw. sejmikach deputackich.
To cytat - z encyklopedii dla dzieci.
Ale przecież twórcy encyklopedii mogą się mylić, bo twierdzenie, że trybunał to zjazd nieformalnej grupy jakichś tam ludzików, poparło aż 10 mieszkańców Piotrkowa Trybunalskiego!
Jak tak dalej pójdzie, to Trybunałem będzie można nazwać grupę prostytutek, które alfons podrzucił na jakieś skrzyżowanie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!