Sprawcie ile kosztuje utylizacja panela fotowoltaicznego.
Przez instalacje fotowoltaiczne sąsiadów mam już w domu napięcie w gniazdkach 249V . Przed instalacjami tego badziewia było 231V. Ciekawe kto będzie płacił za uszkodzone urządzenia w domach ?
do ~gość_ekolog mylisz się co do mnie wyciągasz pochopne wnioski ja jestem za ekologią tylko mam wątpliwości co do paneli fotowoltaicznych a poruszam się samochodem norma euro 5 dom ekologiczny typ kanadyjski palę biopaliwem ścieki bio oczyszczalnia itd napisz kto jest bardziej eko
a co z tymi pierwiastkami arsenek galu, indu i miedzi, diselenek galu oraz tellurek kadmu,jakie to jest ekologiczne
Tak sobie, mniej więcej od tygodnia, spoglądam na pogodę, słoneczne niebo, silny wiatr i te rozgrzane do czerwoności przewody, oddające prąd z paneli fotowoltaicznych i wiatraków i dziękuję w duchu górnikom i pracownikom elektrowni za to, że bez względu na aurę (brak wiatru, słońca, śnieg i noc bezwietrzna) zawsze jak przekręcę taki pstryczek-elektryczek, to w mieszkaniu robi się jasno i od razu jest jakby trochę cieplej aż chce się żyć
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!