Ile kosztowała pojedyncza rozmowa? Z powyższego wynika, że 30 kopiejek. Roczny abonament kosztował więc tyle, co 150 rozmów, co obecnie dałoby kwotę 52,50 zł. Widać pazerność obecnych operatorów - np. w TP standardowy abonament kosztuje 42,70 zł miesięcznie.
Szkoda, że nie ma więcej zdjęć. A tak a propos: może ma ktoś niepotrzebną pierwszą książkę telefoniczną województwa piotrkowskiego z około 1981 roku?
????
Raczej jest to dowód na doskonałą obsługę - ekipa naprawcza mogła się zjawić o każdej porze. Co w połaczeniu ze zobowiązaniem do naprawy w
określa bardzo wysoki poziom serwisowania. Dla porównania: najdłuższy czas naprawy uszkodzonego telefonu, z jakim się spotkałem wynosił ponad 2 miesiące (Warszawa, lata 80-te). Powodem była konieczność oczekiwania na odmarźnięcie zalanych studzienek kablowych.
Te ciekawoski techniczne z przed 100 lat nie śmieszą, a raczej skłaniają do zastanowienia. Czy obecnie jakikolwiek operator zagwarantuje nam taką "rozmowę terminową"???
Zdecydowanie też wolałbym słyszeć za każdym razem "Stacja proszę...", niż mechaniczny głos brzęczący "Połaczenie nie może być zrealizowane"...
Ech, to se uż ne wrati!!!
Bardzo ciekawe. Zdjęcia stron mogłyby się pojawić. Już sam druk takiej książki przyprawiałby o szybsze tętno. Pozdrawiam.
wielkie święto było chyba gdzieś około 1995 roku bo TEPSA wydała nową książkę telefoniczną....złośliwie wtedy zapytałem, czy w tym wieku (XX) pojawi sie jeszcze nowasza...po tym pytaniu zjebutali mnie strasznie ówczesny wojewoda i dyrektor TEPSY...ale nowa książka już sie nie pojawiła...te polskie firmy, które dostały okres ochronny (TPSA, PKP, PKS) mają w du... klientów a potem płaczą, że ich niezdrowa konkurencja żżera...hehe
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!