A będzie pielgrzymka dla jeżdżących na rolkach albo wrotkach?
Bo byłbym zainteresowany.
Eeeee no, Kolego, jeśli będą organizować osobne pielgrzymki pod kątem tego, czym kto jedzie, to będą musieli zorganizować też dla jadących czosnkiem i naftaliną...
A ja nadal uważam, że propagowanie na portalu Matki Bożej z Częstochowy jest jakieś takie lokalnie niepatriotyczne, zważywszy na to, że pod tym kątem mamy większy potencjał, gdyż PT-city ma aż trzy lokalne Matki Boże! :)
Co na to nasz pobożny prezydent? Wszak potencjał się marnuje! Skoro nie potrafi przyciągnąć do miasta inwestorów, to może by chociaż pielgrzymów przyciągnął? Wszak byłby to już dobry ruch w stronę większej promocji miasta :) A od czegoś trzeba zacząć...
A jak powiedział klasyk:
A ruch społeczny Młody Sulejów dla Pokoleń też organizuje rowerową pielgrzymkę na Jasną Górę. Z kondycją u sulejowian nieźle. Przetarciem dla nas był wczorajszy III RAJD ROWEROWY DLA POKOLEŃ z trasą po piachach dookoła Zalewu Sulejowskiego. Był on formą protestu przeciwko nielegalnej kopalni i magazynowaniu niebezpiecznych odpadów
To teraz niech Pan co przytacza klasyki niech powie mi, które z sąsiednich gmin/powiatów odnotowały znaczny wzrost inwestycji na swoim terenie i u których odnotowano większy spadek bezrobocia jak w Piotrkowskim grodzie.
I najważniejsze, jaki związek ma z tym pielgrzymka by przywoływać temat referendum?
A ja w ramach protestu pójdę w piątek na disco i nachleję się piwa !
Ja się o tym osobiście przekonałem bo ani Pan Prezydent ani Jego służby nie maja czasu terminowo odpisać na pismo :))) Czyżby to z tego powodu?!
Czy to będzie tak samo nielegalna i nie zgłoszona pielgrzymka jak wszystkie ich działania? Czy tym razem są grupą formalnie zorganizowaną?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!