metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ronaldiniooo ~Ronaldiniooo (Gość)26.09.2014 20:35

Jeśli jedynki PIS są dziełem Macierewicza, to ja już na Macierewicza i PiS nigdy nie zagłosuję. To wstyd wystawiać takich ludzi jak przedstawione jedynki. Pozdrawiam - działacz PiS.

70

"mickiewicz" ~"mickiewicz" (Gość)26.09.2014 18:41

Natenczas Sławek chwycił na taśmie przypięty
Swój róg bawoli, długi, cętkowany, kręty
Jak wąż boa, oburącz do ust go przycisnął,
Wzdął policzki jak banię, w oczach krwią zabłysnął,
Zasunął wpół powieki, wciągnął w głąb pół brzucha
I do płuc wysłał z niego cały zapas ducha,
I zagrał: róg jak wicher, wirowatym dechem
Niesie w puszczę muzykę i podwaja echem.
Starzec cały kunszt, którym niegdyś w lasach słynął,
Jeszcze raz przed uszami myśliwców rozwinął.
Tu przerwał, lecz róg trzymał; wszystkim się zdawało,
Że Sławek wciąż gra jeszcze, a to echo grało.

21

rolly ~rolly (Gość)26.09.2014 18:16

"rolly" napisał(a):
Czy grający na rogu (waltorni) Sławomir otrąbi sukces?

Nasz PiS-owski hejnalista...
https://imagizer.imageshack.us/v2/555x454q90/745/2FJmUI.jpg

32

trębacz ~trębacz (Gość)26.09.2014 17:59

"rolly" napisał(a):
Czy grający na rogu (waltorni) Sławomir otrąbi sukces? I czy potem znowu się zaokrętuje tam, gdzie żagiel przy sprzyjających wiatrach złapie lepszy kurs?

Do rolly: Naucz się pisać "odtrąbi" - trąbo i nie myl otrąb z trąbieniem.

21

raz dwa trzy - jak mnie złapiesz kryjesz ty ~raz dwa trzy - jak mnie złapiesz kryjesz ty (Gość)26.09.2014 17:56

[cytat="occar"]
Kto by nie został prezydentem miasta bez poparcia większości w radzie miasta nic nie zdziała. Trzeba myśleć o przyciąganiu inwestorów, szukaniu pieniędzy w budżecie na spłacanie zaciągniętych przez Chojniaka kredytów i pożyczek pod zastawione szkoły i przedszkola, rozwiązać problemy mieszkańców etc. itd. Ktoś musi spłacać te długi bo inaczej zastawione przez prezydenta Chojniaka pod pożyczkę pójdą pod młotek. Nie kto inny jak radni dobiegającej kadencji i koalicja i opozycja poparli projekt uchwały o zastawieniu szkół i przedszkoli. Teraz nie ma winnych i wstyd przyznać się przed wyborcami. Tacy radni jak Jadwiga Wójcik, Magdalena Kwiecińska, Monika Tera, Mariusz Winiarski, Rafał Czajka, Urszula Czubała, Marek Konieczko. Katarzyna Gletkier, Paweł Szcześniak, Adam Gaik, Piotr Masiarek, Ewa Ziółkowska, Bronisław Brylski, Jan Dziemdziora, Konrad Czyżyński, Ludomir Pencina i Paweł Banasszek oraz Marian Błaszczyński, po większości wejdą do nowej rady miasta ponownie bo są tzw. "jedynkami" na swoich listach w czterech okręgach wyborczych. Z listy Razem dla Piotrkowa na pewno wejdą Krzysztof Chojniak jako "jedynka" i jak zostanie po raz 3 prezydentem miasta to z drugiego miejsca na zwolnione przez Chojniaka miejsce wejdzie jak 4 lata temu Mariusz Staszek. Na pewno wejdzie obecny przewodniczący rady miasta Marian Błaszczyński jako kolejna "jedynka" z osiedla Wierzeje. Na Wierzejach mieszkają rywale z SLD Ewa Ziółkowska "jedynka" (pewna wygrana) radna przez 14 kolejnych lat i Marek Konieczko który jedynki nie dostanie i chyba do rady miasta też nie wejdzie. Przeszedł z RIG do Razem dla Piotrkowa. Jadwigi Wójcik nie widzę w nowej radzie miasta chyba, że skutecznie pomogą jej jak 4 lata temu kibice piotrkowskiego klubu Polonia bo na głosy poparcia mieszkańców osiedla Wyzwolenia raczej niech nie liczy.
Monika Tera kandyduje z III Okręgu. Myślę, że po tym jak zmieniła adres zamieszkania bliżej Fokus Mall to jej szanse zmalały doi minimum. W III Okręgu będzie jej trudno wygrać nawet z I miejsca. Jan Dziemdziora "jedynka" z SLD w Okręgu IV wejdzie do nowej rady miasta tak jak Bronisław Brylski SLD z Okręgu II kandydat SLD na prezydenta miasta. Krzysztof Kozłowski "jedynka" z PiS raczej nie wejdzie do nowej rady miasta. Ledwo się załapał w 2010 r. Tomasz Sokalski "jedynka" nie zmienił Okręgu I na inny ale kandyduje z listy
partii której koniec zbliża się nieubłaganie. Bardzo mi będzie szkoda jeżeli radny Sokalski nie wejdzie do rady miasta. Nie tylko w mojej ocenie jest on najlepszym samorządowcem. Życzę mu wygranej z całego serca. W okręgu IV pewna "jedynka" z PiS Sławomir Dajcz, zdobędzie jak w 2010 r z listy Chojniaka największą liczbę głosów poparcia i przyczyni się do wygranej PiS. Wiesława Olejnik "jedynka" z PiS nie wejdzie do rady miasta tak jak poprzednim razem. Zabraknie głosów poparcia. Nauczyciel z Tomaszowa mieszkający w Piotrkowie. Grzegorz Lorek kandydat na prezydenta miasta "jedynka" PiS w Okręgu II. Prezydentem w I turze wyborów nie zostanie ale w II turze kto wie? Jako kandydat na radnego odbierze Chojniakowi sporo głosów poparcia które wzmocnią Komitet Wyborczy PiS, który wspierać będą kandydaci na radnych z partii Zbigniewa Ziobry i Gowina. Myślę, że PiS zdobędzie co najmniej 7-8 mandatów czyli tyle samo co w tej kadencji zdobyło stowarzyszenie Razem dla Piotrkowa. Razem dla Piotrkowa co najwyżej 5-6 mandatów. SLD 3 mandaty. PO+PSL 2-3 mandaty i PiO oraz KNP po 1-2. mandaty. Kandydując do rady miasta bierzesz nie tylko dietę radnego ale również odpowiedzialność za ewentualne niepowodzenia podczas głosowania nad projektami uchwał przygotowywanymi przez prezydenta i jego zastępców.

61

rolly ~rolly (Gość)26.09.2014 16:55

Szczury uciekają z tonącego okrętu, więc i radny Dajcz dał nogę z dziurawej łajby kapitana Chojniaka i jego majtków, salwując się udanym skokiem na pokład PiS-u. Czy grający na rogu (waltorni) Sławomir otrąbi sukces? I czy potem znowu się zaokrętuje tam, gdzie żagiel przy sprzyjających wiatrach złapie lepszy kurs?
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/serwisy/8024/bez-sciemniania-okret-tonie-bosman-ucieka,2432741,art,t,id,tm.html

50

Ania i Jarek ~Ania i Jarek (Gość)26.09.2014 16:50

Ale joko wyborcy czujemy się oszukani...
Zyczy jak najlepiej...
Może na Sowe zagłosujemy :-)))))))) hhehe

30

expiotrkowianin ~expiotrkowianin (Gość)26.09.2014 16:32

Gratuluję tym Państwu dobrego samopoczucia.

30

pikabu pikaburanga26.09.2014 12:45

Można mnie zminusować, ale uważam, że odcinek Belzackiej od Młynarskiej jest jednym z bardziej zielonych i spokojnych odcinków w centrum miasta i tak powinno zostać. A w momencie remontu, na pewno ulica stanie się łysa.
A pani Olejnik taka wrażliwa na patologie, że przyjmowała do swojego liceum i gimnazjum takie osoby, że brak słów. Dzięki niej opinia o szkole tak upadła, że do dzisiaj nie mogą się tej łatki pozbyć.

160

Ania i Jarek ~Ania i Jarek (Gość)26.09.2014 12:48

Oszukałeś mnie zeszłej kadencji, myślałem że nie będziesz go popierał, myliłem się.
NIE ZAGŁOSUJĘ za Sławomirem Dajczem !!!

Jak wejdziesz to dołączysz do Chojniaka ?
DZIĘKUJEMY TOBIE

144

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat