Dla mnie to zawsze będzie Ryneczek! To, że radni i władze Piotrkowa Trybunalskiego nie liczą się z wolą mieszkańców to widać w ich codziennych decyzjach. Po co więc było głosowanie na nazwę nowego ronda???
To jest Ryneczek i jeszcze raz Ryneczek, czego Ci radni nie rozumieją, no ale sami ich wybraliście to macie durne nazwy.
Wolałbym nazwę- "Załogi Polskich Okrętów Podwodnych", a na samym środku zamontować replikę peryskopu co by służyła jako pomnik.
Do Piotrkowa Trybunalskiego sprowadziło się dużo ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o historii tego miasta. Co gdzie się znajdowało i dlaczego starzy piotrkowianie nazywają to miejsce Ryneczek. Nazwę Polskiej Organizacji Skautów należało dać innemu rondu a nie temu. Ta nazwa i tak się nie przyjmie.
Cytuję: "Polska Organizacja Skautowa powstała ponad 100 lat temu – w roku 1915 i powołano ją do życia właśnie w Piotrkowie."
Po przeczytaniu tegoż artykułu zainteresowałem się historią powstania POS i nie mogę, jak dotąd znaleźć jakiejkolwiek wzmianki o powołaniu do życia POS w Piotrkowie. Może szanowny autor artykułu wskaże źródlo tej informacji?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!