metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aśka ~Aśka (Gość)13.09.2013 23:41

"ares1" napisał(a):
Nie nie było!Miałem stycznośc z czterema panami prezydentami i niestety stwierdzam że obecny Pan Prezydent nie ma pojęcia co się dzieje w PT!człowiek z głowa w chmurach i kościele!Prosty przykład - tyle czasu drogi leżały odłogiem bo niby nie było kasy nagle ni z gruszki ni z pietruszki kasa się znalazła!Jest jeszcze wiele takich przykładów!
Ps. Ja nie mam nic do stracenia prócz tego że jeśli zostanie Pan Prezydent do końca kadencji nic w PT się nie zmieni na lepsze.Za to Ty chyba masz wiecej do stracenia! :)))

Na lepsze?! z kim??? z liderami PIO? wątpliwe...tyle co na ich temat wiem starczyłoby na książkę ale niezbyt pochlebną.Niestety,muszę Cię rozczarować,nie mam nic do stracenia,strzelasz ślepakami.Jestem obiektywna,tak jak ludzie przyjeżdżający do Piotrkowa od czasu do czasu,którzy najbardziej zauważają zmiany. DLATEGO MÓWIĘ NIE DLA REFERENDUM!!!

01

cvany ~cvany (Gość)18.02.2014 13:22

Wracając do tego tematu należy zaznaczyć, a nawet postawić pytanie:'na jakiej podstawie magicy' wywróżyli, że w 2030r miasto nie będzie posiadało długu, a dochody i wydatki się zbilansują?
Skoro dziś już wiadomo, że:
a) brak dzieci w mieści i nie przybędzie ich w ciągu 16 lat tyle by wypracować zysk miast.
b) majątek miast się kurczy, a nie wiem skąd zyski ze sprzedaży mają rosnąć ?
Wyludnienie i brak pracy w tym mieści dzięki Chojniakowi to gwóźdź do trumny na najbliższe 50 lat. Wcale bym się nie zdziwił jak za 20-30 lat Piotrków będzie wioską sąsiednią dla miast Bełchatów, Łódź, Pabianice, Radomsko.
Trzy pierwsze mają większy potencjał wzajemności do rozwoju niż upadły Piotrków.
Radomsko w połączeniu z Częstochową i bliskością Śląska ma szansę na 20x szybszy i większy rozwój niż PTB.
Piotrków padł dzięki zarżnięciu firm podatkami jak i jego mieszkańców tą samą bronią.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat