Taaa, byleby nikt nie widział. A za parawanem niech się leje krew...
ja proponuję wezwać księdza niech da rybce ostatnie namaszczenie i dopiero w łeb
Ja uważam że ryba też człowiek, powinno się jej pogrzeb zrobić, a oprawcę do kryminału.
Czy wogole można mowić o humanitarnym uśmiercaniu,co to znaczy humanitarnie uśmiercać?
zapraszam na halę - nie wiem jak w tym roku, ale w zeszłym obok zbiornika z rybami stał stolik, gdzie krewka Pani tłukła karpie młotkiem - na pczach wszystkich... powinno być znacznie więcej kontroli!!!!!!!!!!!! Zwierzęta też czują - nie tylko ból, ale również emocje, więc nie powinno się ich w ogóle zabijać. Niestety ludzie są bezmyślni i okrutni.
A co ze ślimakami, które są mięczakami a nie kręgowcami, ale według dyrektyw UE są rybami?
Problemu to nie rozwiąże. Jak się ma dokument, to przy okazji z "legalnymi" rybami można sprzedać dowolną ilość "nielegalnych" - ryby "legalne" i "nielegalne" są nierozróżnialne, a jako że głosu nie mają, to żadnemu strażnikowi nie powiedzą, skąd są...
A ja tam karpi nie jem. Tłuste toto i w dodatku ości ma duże. Wolę inne gatunki i przez cały rok, a nie dlatego, że "są święta".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!