Samo życie. Mama właśnie leżała na neurologii. XXI wiek, a w szpitalu,gdzie higiena wydawało by się że jest ważna pacjent by mógł się umyć trzeba mu przynieść ciepłej wody. Kabaret, pod warunkiem że nie trzeba tam być
Właśnie przeczytałam ten artykuł i ogarnął mnie śmiech. Przecież wszyscy wiedzą, że tu są ustawki pod ważnych gości. To co było z Marszałkiem Adamczykiem to kpina, żeby trzymać sprzęt miesiącami w magazynie aby pokazać, że mamy nowy. Cały SOR i Gastrologia płakała ze śmiechu. Szkoda mi tych oficjeli, którym pokazuje się to co powinni widzieć a prawdę zamiata się pod dywan.
To nie przesada,na oddziałach jest pełno różnych patogenów,pacjęci niby izolowani korzystają z toalet ogólnych,z których korzysta równierz reszta chorych.to istna paranoja.Nikt tego nie pilnuje,lekarze przymykają oczy.
Byłam wczoraj w tym szpitalu. Nędza, aż przykro patrzeć. Wszystko do remontu. Przede wszystkim dyrektor.
Wystarczy, że pacjenci będą czyści duchowo. Nie przesadzajmy z tą czystością. W końcu to tylko szpital.
W szpitalu brakuje wszystkiego nawet rękawiczek jednorazowych.Salowe nie mają czym pracować,brak środków chemicznych.oszczędności na każdym kroku,ale wymagania olbrzymie wobec personelu.Pan dyrektor ze świtą chodzi po oddziałach i szuka dziury w moście zamiadt zająć się problemami.W tym szpitalu jest jakiś teror,jak pracownicy go widzą to wpafają w panike.
ta sama ekipa ,dziwne /wyprowadzenie wyremontowanej porodówki / inne dziwne ruchy z nfz ,,,,czy to nie jest preludium do prywatyzacji /dla swoich/ ? tyle czasu i zawsze pod górkę ? a jak przyjdzie prywatny właściciel ,w cudowny sposób uzdrowi i ktoś zarobi ? ktos pamieta były dom rolnika ? miał być teren zieleni a jest fokus ,,,,,, same przypadki ?
Chyba znowu pan dyrektor będzie musiał dostać nagrodę za zwalczenie kolejny raz bakterii legionelli ...
A jak mój dziadek w zeszłym roku leżał w szpitalu to było tak zimno, że musieliśmy mu przywieź farelkę a pielęgniarki rozdawały po trzy koce. Przez zabite gwoździami okna tak wiało, że firanki się ruszały. Dyrektor nawet na ogrzewaniu oszczędza.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!