metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gonia29 ~gonia29 (Gość)13.03.2012 15:59

Doznałam szoku, gdy dowiedziałam się, że na I spotkaniu PIO byli Ewa Cłapa, Andrzej Czapla , Jerzy Misztela, szczególnie ostatni od początku II kadencji św. Krzysztofa wyszlifował na kolanach ścieżkę do miłościwie nam panujących włodarzy miejskich w sprawie jakiejkolwiek roboty dla siebie i kilku zaprzyjaźnionych frustratów. To do czego się teraz posunął nazywa się fachowo schizofrenia, albo szpiegostwo...Nie wiem co Jerzy Misztela robił na tym spotkaniu. A może to zmiana działań o 180stopni? Jak Krzyś nic nie dał to nadszedł czas zemsty?..

00

szczepan ~szczepan (Gość)13.03.2012 16:01

Dobra, wypiłem meliskę, zrobiłem dziesięć pompek i już mi lepiej:)

00

ares1 ~ares1 (Gość)13.03.2012 16:05

"szczepan" napisał(a):
wypiłem meliskę, zrobiłem dziesięć pompek i już mi lepiej:)

No!
Poczekamy zobaczymy jak to i kto to i w jakim celu.A na konkretne działania chyba nie ma co liczyć.A tylko ma dyskredytować obecną władzę w wyborach.

00

Balonowy cysorz ~Balonowy cysorz (Gość)13.03.2012 17:32

Ja tam jestem za. Chociaż oczywiście trzeba poczekać na konkrety. W tej chwili ważne, żeby piętnować wałki i błędy. Problem w tym, że nie widać potencjalnego rywala dla św. Krzysztofa. PO i PIS takiego nie wykreują. Inni już musieliby zaczynać już kampanię.

00

matros ~matros (Gość)13.03.2012 18:30

http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Super!!

00

widoki na tanie ciepło ~widoki na tanie ciepło (Gość)13.03.2012 19:03

Co do tytułu: Co to znaczy, że Piotrków protestuje? Nie zauważyłem tego. Gdzie Ci protestujący ludzie?
Myślę, że tu chodzi o coś innego. Manifestowanie swojej chęci do władzy. Panowie, przecież mieszkańcy w wyborach powiedzieli WAM - "nie".
Tak naprawdę to dobrze, że PIO reprezentują takie osoby. Piotrkowianie dokładnie wiedzą kim są Ci ludzie.

00

gadu-gadu ~gadu-gadu (Gość)13.03.2012 19:23

"widoki-na-tanie-cieplo" napisał(a):
Tak naprawdę to dobrze, że PIO reprezentują takie osoby. Piotrkowianie dokładnie wiedzą kim są Ci ludzie.

I kto to mówi? Aż zalatuje trzymającym władzę.

00

mieszkaniecpt ~mieszkaniecpt (Gość)13.03.2012 19:51

Rzeczywiście i ja nie widziałem żadnych protestów ze strony mieszkańców Piotrkowa Trybunalskiego, no może poza tym żałosnym banerem, który przemyka ulicami naszego miasta i w którym za kierownicą dostrzegłem jedynie jednego "niezadowolonego". Kto nabierze się na to, co próbuje zaakcentować w tych spotkaniach PIO. Może któryś z nich zaproponuje sposób rozwiązania tych wyimaginowanych "bolączek", które zarzucają władzom miasta?? Krytykować potrafi każdy!

00

obserwator ~obserwator (Gość)13.03.2012 20:16

Pani Ewa Cłapa czy to ta co jej maz pracuje u Chojniaka?
Brawo Pani Ewo, na pewno Pani inicjatywa jest szczera.

00

guzgu ~guzgu (Gość)13.03.2012 20:29

"uczestnik-spotkania-" napisał(a):
To dopiero początek. Niektórzy wypisujący poniższe bardzo nieprzychylne komentarze albo się boją zmian albo co do zasady krytykują bo tylko to potrafią. Wymagacie od kilku osób żeby zaraz w mieście naprawili to co zostało zepsute przez 5 kadencji czyli przez blisko 20 lat. Na spotkaniu zaraz na początku zastrzeżono, że PIO nie ma kandydata na prezydenta miasta. Wśród przybyłych osób byli radni, były wiceprezydent, urzędnicy i przedsiębiorcy oraz zwykli mieszkańcy ze swoimi problemami. Obecni na spotkaniu dziennikarze z lokalnego radia i gazet byli światkami momentami burzliwej dyskusji. Wietrzenie sensacji w prowadzeniu spotkania przez p. Ewę Cłapa jest szukaniem taniej sensacji tam gdzie jej nie ma. Przyjdźcie 16.04.2012 r. a przekonacie się, że warto w takich spotkaniach uczestniczyć bowiem można się wypowiedzieć i wszyscy tego słuchają z uwagą. Na kolejnych spotkaniach będzie jeszcze goręcej bowiem dowiemy się szczegółów o zadłużeniu miasta i budżecie oraz innych ważnych sprawach. Kto nie chce niech n ie przychodzi ale wówczas nie ma prawa krytykować. Władzy trzeba patrzeć na ręce zwłaszcza tej naszej lokalnej której arogancja jest coraz bardziej porażająca. Radni z koalicji sprawującej władzę nie bójcie się i też przyjdźcie na następne spotkanie. Planowane jest też zaproszenie na prezydenta Chojniaka żeby go wysłuchać i przepytać. Takie spotkania nie oznaczają, że uczestnikom zależy na obaleniu władzy a tylko na tym żeby władza zaczęła myśleć i rządzić racjonalnie a nie ze szkodą dla mieszkańców.

Tak trzymać!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat