http://www.bip.piotrkow.pl/upload/20110112113401d6xxum6g2mju.pdf
A konkretnie jaki paragraf złamano?
A konkretnie wewnętrzny regulamin Gimnazjum nr 1 zabraniający osobom nieupoważnionym wchodzenia na teren szkoły. Dyrektor nie złamał prawo - dyrektor je egzekwował.
Jeżeli prezydent zaciąga kredyty pod zastaw hipoteczny (szkoły, gimnazja, korty i inne dobra mieszkańców), powinien o tym poinformować publicznie. Wszyscy wyborcy maja prawo o tym wiedzieć. Co to za rodzina w której mąż albo żona zastawia bez wiedzy drugiej strony wspólny majątek.
I nie brońcie prezydenta Chojniaka bo na to dostał carte blanche od swoich popleczników.
Nie są własnością miasta.
Czy informacja o tym zakazie jest umieszczona przed szkołą - np. na ogrodzeniu? Poza tym jak ten regulamin ma się do przepisów wyższego rzędu, w tym Konstytucji RP?
Nikt nie broni prezydenta Chojniaka. Chodzi jedynie o to, że akcja, która miała miejsce została przeprowadzona na podstawie pomówień, bo pomówieniem jest jeżeli strona oskarżająca nie przedstawia dowodów a tychże PIO nie przedstawiła. Konstytucja RP dopuszcza zgromadzenia - pierwsze pytanie: czy PIO uzyskała pozwolenie na przeprowadzenie manifestacji w Gimnazjum 1, pod SP 12 itd.? Jeśli nie to dokonała złamania prawa. Po drugie - Piotrkowianin wspomina, a właściwie sugeruje, że manifestacja mogła się odbyć na terenie szkoły, ponieważ nie ma stosownej informacji umieszczonej na bramie. Rozumiem, że kiedy ja zorganizuję taki happening mogę przekroczyć bramę Twojego domu i rozwijać plakaty na podwórku Twojego domu jeżeli nie umieścisz stosownej informacji, że nieupoważnionym wstęp wzbroniony.
Chodzi mi o to, że sprawę trzeba odpowiednio zważyć. Jeżeli ktoś organizuje taką kampanię powinien być po pierwsze wolny od jakichkolwiek zarzutów, dlaczego? Bo traci wtedy na wiarygodności. Poza tym co ważniejsze. Jeżeli ktoś mnie nie lubi i wygłasza o mnie sądy ma do tego prawo - to jego ocena prywatna, ale jeżeli ktoś nazwie mnie złodziejem i zrobi to w sposób publiczny musi mi to udowodnić. Jeżeli tego nie zrobi jest kłamcą i dopuszcza się przestępstwa pomówienia i zniesławienia.
Ale głupoty piszesz (zadlużenie) komuna się już skończyła, każdy ma prawo do wygłaszania poglądów w miejscach publicznych. A dowody PIO przedstawiła, dowodem jest uchwała RM, którą prezydent Chojniak zrealizował zastawiając szkoły w bankach. Przeczytaj ty dokładnie konstytucję jak już się na nią powołujesz... bo kompromitujesz się myląc miejsce publiczne z domem. Niewiedza jest przerażająca.
PIO tak trzymać,ludzie niech wiedzą prawdę.Jeszcze wróci finansowanie wyborcze i obsada stanowisk miejskich i komunalnych.Zobaczycie ciekawe nazwiska rodzin radnych i pociotów.Wataha odpisuje bo się koryto kończy.Dobrze by było rozesłać list informacyjny do mieszkańców,po co były tak drastyczne podwyżki mediów,i ile prezesi z tego tytułu nabiorą.Trzeba zajrzeć w papiery MZGK.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!