Ma chłop rację, jeśli miastu nie pasuje powiatowy szpital to niech zrobi miejski
W sumie to jest logiczne jeśli ktoś krytykuje to dać mu możliwość samorealizacji
jak jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? próbował ktoś uzyskać pomoc lekarską w święta? udało się? ile to trwało?
A myślałem że nie uda mu się utworzyć oddziału dziecięcego i tego wewnętrznego A jednak... , a ten od dzieci podobno luks oddział.
Ludzie przecież Piotrków to duże miasto i nie ma pożądnej podstawowej opieki zdrowotnej tylko same prywatne przychodnie, w których przyjmuje większość specjalistów ale jedynie prywatnie. Na POZ tylko można liczyć na lekarzy rodzinnych. Nie wiedzą o tym ludzie zdrowi nie mający kontaktu z lekarzami i dlatego piszą żeby pisać......
Oczywiście - wówczas mieszkańcy będą mogli ocenić władze miasta przy kolejnych wyborach. Nam potrzebna jest kompleksowa podstawaowa opieka zdrowotna gdzie można dostać się do specjalistów bez oczekiwania na wizytę np. do endokrynologa na kwiecień 2020 rok!!! (przychodnia ul. Wolborska).W budynku na ul. Dmowskiego (własność miasta) można zrobić pożądną przychodnię dla całego miasta. trzeba tylko chcieć!!! Wówczas możecie liczyc na nasze głosy wyborcze.
Prezydent chciał mieć murki, to je wybudował (nie wiem po co i komu one mają służyć?). zamiast choinki stożek, też szkoda kasy. Następna jest mediateka......... szkoda, że nie słucha głosów mieszkańców i nie liczy się z ich zdaniem. Widać wszystko wie najlepiej
Skoro ani powiat, ani miasto nie umieją zająć się efektywnie szpitalami, niech wspólnie powołają zespół, który się nimi zajmie. I niech zespół ma płaconą prowizję uzależnioną od bycia szpitala nad kreską. Jak szpital odnotuje stratę, nic na tym ten owy podmiot nie zarobi. A jak zarobi milion, to niech sobie ten podmiot weźmie z tego 50%. Wtedy powiat niech sobie robi dożynki, a miasto czyta książki w mediatece.
Takie protesty były w przychodni na Dmowskiego. Tyle nerwów i tyle obietnic a dzisiaj widziałam jak pracownicy Szpitala wywożą ostatnie kartoteki z rejestracji.
ZGADZA SIĘ! Stara przychodnia "Piomowska" umarła! Puste gabinety i korytarze. Przygnębiajacy widok.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!