I gdzie tu prawda?Jarosław głosi rozliczyć komunę,a tu w Piotrkowie komuna rządzi i im pasuje!TO WSZYSTKO TO WIELKA OBŁUDA!!!
A Solidarnośc to nie ma nic lepszego do roboty
szkolenia dla ludzi robic a nie wystawy!!!!!!!!!!!!!
Piotrków dostąpił tego zaszczytu i jako pierwszy,
w jednym miejscu, w tym samym czasie,
zgromadzi aż tylu bankrutów politycznych.
http://sklave.manifo.com/polityka
Oj broda... Ostrożnie z takimi pytaniami...
Wyłazi z nich nieznajomość historii naszego miasta...
Lekuchno sie kompromitujesz... ;-)
Czyżby? Obecnie Krzywda piotrkowska to Park Śródmiejski Jana Pawła II.
No,wybrnąłeś... ;-)
Ale wiesz,skąd ta nazwa - "krzywda"?
Wszystkie krótkie nazwy szybko się przyjmują i funkcjonują nawet po przemianowaniu miejsca i nadaniu tak znakomitego patrona.
Zatem też nic dziwnego,że obie nazwy są używane równorzędnie i wszystkim się jednoznacznie kojarzą ;-)
P51, wszyscy, tylko nie Ty. Nie rób tego; wytłumacz młódzi nazwę, opowiedz o historii "żagli".
"Żagle" to był jeden z przytomniejszych pomysłów władz Miasta. Nie pamiętam, kto wówczas decydował. Dość, że pozostawiono pomnik, zniknęła tablica upamiętniająca (też można by porozmawiać o tym, ale tu nie czas i miejsce). Nie było potrzeby wydawania obywatelskiej kasy na niszczenie pomnika. Słusznie przyjęto, ze za dwa pokolenia nikt już nie będzie "żagli" kojarzył z tamtym.
A, że obok stoi w pokorze JP2, to już chichot historii.
Do czepialskich piszę: Ksywa: "JP2" nie świadczy o moim lekceważeniu, ale o tym, jak bardzo był mi bliski. I jest to nawiązanie do krótkich nazw. Nie mam w domu portretu JP2, bo cusik mi się widzi, że by sobie tego nie życzył. Ale, mój Ty Panie, co ma do powiedzenia trup?
Żeby osłabić: P51, masz przechlapane. Od dzisiaj nazywam Cię: "Mustang".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!