metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gosc. ~gosc. (Gość)19.09.2024 10:31

Pleban musiał być

21

wyborca nowej władzy ~wyborca nowej władzy (Gość)19.09.2024 08:17

Fajne boisko tylko, że ten sukces to chyba jeszcze poprzednika, którego usunęliśmy ? Kiedy będą sukcesy nowej ekipy ?

201

Ja ~Ja (Gość)19.09.2024 16:25

Fajne

20

wołanie na puszczy ~wołanie na puszczy (Gość)19.09.2024 09:36

Jechałem dzisiaj z Łęczna przez Przygłów. Widziałem to boisko. Ładne. Naszła mnie jednak taka myśl. We Włodzimierzowie 2 sale gimnastyczne ( jedna ostatnio wyremontowana ) teraz jeszcze to ogromne boisko. W SP1 w Sulejowie dwie sale gimnastyczne, hala sportowa, basen, kilka boisk. Na Podklasztorzu szkoła jest ponad 30 lat bez sali gimnastycznej i jeden stary zdezelowany mały brudny orlik. Pytam czy dzieci chodzące do tej szkoły z naszego osiedla i przyległych wiosek to dzieci drugiej kategorii w tej gminie ? Czy na nasze dzieci państwo płaci mniej pieniędzy z naszych podatków niż na inne dzieci ? Ile jeszcze będzie trwał taki stan, a rodzice, mieszkańcy będą to pokornie znosić ?

83

go?ć_zuza ~go?ć_zuza (Gość)19.09.2024 13:42

Dokładnie, lans, donosy i nic więcej.

63

K.W ~K.W (Gość)20.09.2024 12:24

Brawo Sławek.

10

Nowy w grze ~Nowy w grze (Gość)22.09.2024 09:19

PSL rządzi powiatem, rządził i rządzić bedzie. Mądrych ludzi coraz więcej,a dają się nabrać na stary numer z rękawicą. Startują "cwaniaki" jako Przymierze Samorządowe,a po wygranej brylują na tle partyjnych szyldów "Polska2050" i "PSL". Glosujcie nadal na nich, a bedzie tak jak do tej pory...

50

Sulejowianka ~Sulejowianka (Gość)23.09.2024 22:53

Otwierane obiekty,to zasługa poprzedniej władzy.Wszyscy ,którzy mieli wklad w budowę tego obiektu powinni być BEZWZGLĘDNIE zaproszeni na otwarcie i przecinanie wstęgi.Należał zaprosić poprzedniego Burmistrza p.
W.Ostrowskiego,bo to w jego kadencji było budowane.
Bądźcie OBIEKTYWNI i SPRAWIEDLIWI.

30

Mieszkaniec Sulejowa ~Mieszkaniec Sulejowa (Gość)21.09.2024 19:03

Poniższy komentarz na temat sali gimnastycznej w SP2 jest trafiony w punkt. Tylko jak dla mnie stanowczo w zbyt delikatnym tonie ujęty. To jest skandal, żeby w jednej gminie, ba w jednym mieście była taka dyskryminacja młodzieży!!! Wszyscy poprzedni włodarze powinni się wstydzić a obecna Pani burmistrz powinna postawić to sobie za punkt honoru. Za 15 mln zł buduje się przedszkole,za które można by zbudować 3 takie obiekty a dzieci na osiedlu Podklasztorze w XXI wieku mają do dyspozycji 25 m2 sutereny aby rozwijać się sportowo! O basenie co to miał być zeroemisyjny a nawet sam na siebie zarabiać nie będę się rozwodził!!! Wstyd!

50

z szacunkiem ~z szacunkiem (Gość)19.09.2024 15:09

Dzięki inicjatywie wielu osób, którym kultura fizyczna dzieci ze szkoły we Włodzimierzowie leżała na sercu i którzy z zażenowaniem patrzyli na lekcje wychowania fizycznego prowadzone w okresie wiosennym i jesiennym, z braku innych możliwości, na asfaltowej jezdni obok szkoły, uczniowie mają wreszcie boisko sportowe z prawdziwego zdarzenia. Wszystkim bezimiennym mieszkańcom, którzy włączyli się w to wielkie dzieło, będące wizytówką szkoły na lata oraz poprzednim i obecnym władzom gminy, byłym radnym i byłemu sołtysowi sołectwa należą się słowa szczerego podziękowania. Wielkie uznanie i podziękowanie należy również skierować pod adresem firmy budującej ten obiekt i wszystkim jej pracownikom, którzy w czasie największych tegorocznych upałów pracowali w pocie czoła, żeby boisko oddać do użytku nie w listopadzie, jak było pierwotnie planowane, ale wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego, ku radości uczniów i nauczycieli wychowania fizycznego.

100

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat