To mi się podoba:
Projekt nr 14: Ciąg pieszo - rowerowy na terenie po byłej kolejce wąskotorowej od ul. Zalesickiej do ul. Krakowskie Przedmieście. (Rejon II)
Ciekawe czy będzie 4 nitka dookoła Bugaja jak urząd miasta nie potrafił ruszyć z 2 i 3 nitką
Budżet ma charakter roczny, a ścieżka rowerowa nad Bugajem już chyba trzy razy wygrała i postęp taki, że zrealizowano chyba 350m. Ludzie biegają w kółko po tych 350m. To jest robienie z mieszkańców kretynów. Szkoda czasu na te sztuczki włodarza.
Niech zainwestują w końcu w ten Bugaj bo słoneczko odstrasza trzeba jeździć do innych miejscowości aby się kąpać i odpocząć
Ścieżka na Bugaju prowadzi do nikąd trudno się dziwić ludziom że poruszają się tam i z powrotem. Drugi etap z 2019r do realizacji będzie oddany przed wyborami. Żeby głupi Piotrkowianin właściwie zagłosował.
Szybciutko dawać pomysły, bo urzędnicy i pan prezydent nie ma swoich pomysłów, a obietnice wyborcze to tylko obietnice ...
Ja zgłaszam do budżetu obywatelskiego wysłanie umyślnego z kilkoma puszkami farby do pomalowania pasów na Wojska Polskiego, na odcinku AK-Kostromska. Odcinek ten nadaje się zresztą wyłącznie do remontu, ale że nikt się do niego nie pali to chociaż niech pasy pomalują bo ich nie widać. Dzisiaj jechałem tamtędy i nagle ktoś przebiega przez jezdnię. Już miałem opitolić za wyskakiwanie na jezdnię, gdy nagle patrzę a tam stoi znak, że w tym miejscu to jednak przejście dla pieszych jest. Tak, można powiedzieć, że moja wina bo się patrzyłem na jezdnię a nie na znaki. Koszt kilku puszek farby to powiedzmy 100. Materiały 50, robocizna 100 i 2 browarki za 5 zeta. Za 255 zeta, mamy więc propozycję do budżetu obywatelskiego. Do odmalowania są raptem chyba 4 zebry.
Rzucę na forum publicznym po raz setny. Przeprowadzić "kolejny" etap remontu ulicy Próchnika. Od Reymonta do Roosevelta. Tylko uparty urzędnik jeden z drugim nie widzi konieczności zakończenia remontu tej ulicy. Chodnik zaś po zachodniej stronie tejże ulicy woła o pomstę do nieba. A wszak miasto jest przecież powierzone....
a może w końcu ten chodnik na słowackiego od dworskiej do zawodzia bo jak było tak jest...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!