Ja jestem członkiem PiS. Moim zdaniem Dziemdziora ma rację. Obecnych wójtów i burmistrzów trudno zrzucić ze stołka gdyż dzięki środkom unijnym ich rządy są okazalsze od poprzedników, którzy rządzili przed 2004 r. Moja propozycja jest taka: 2 kadencje a potem obowiązkowa przerwa i znów może kandydować. A przecież nie trzeba być cały czas wójtem czy burmistrzem można kandydowac do powiatu czy województwa bo i tam dobry gospodarz może zrobić wiele dobrego..
A czy widzisz gdzieś takie przyrównanie? Przecież nonsensem byłoby czynić tu porównania nawet - jak piszesz - w żartach. Jak bowiem ma się ta jedna amazonka do 40 amazonek? Sam przyznasz, że nijak.
A co ma być? Scenariusz libijski jest raczej mało prawdopodobny nad Wisłą.
Pułkownik Kadafi jest u władzy od 42 lat. Jego osobista ochrona składa się z 40 amazonek wyszkolonym do perfekcji w sztukach walki i zabijaniu nieposłusznych. Kadencji Chojniaka nie przyrównuj do Kadafiego nawet w żartach.
A co z posłami i senatorami? Niektórzy z nich choćby Bronisław Komorowski jeszcze do niedawna przez 24 lata był posłem. Przez tyle lat można sobie w Sejmie wypracować wymagany staż do dobrze płatnej emerytury. Wielu takich posłów i senatorów zasiada w sejmie i senacie od kilkunastu lat. Sprawowanie funkcji radnego, posła i senatora tak jak prezydenta RP powinno trwać nie dłużej niż 2 kadencje. Większość z nich to krezusi. Poseł zostaje członkiem rządu albo prezydenta RP jego majątek z roku na rok się powiększa. Nikomu jak widać nie przeszkadza, że większość posłów i senatorów posiadają majątek o jakim przeciętny Polka może pomarzyć. Obecny minister finansów, ma kilka kamienic w Warszawie, a inni po kilkaset hektarów ziemi i skwapliwie korzystają z dopłat unijnych nie wiedząc nawet gdzie ich nieruchomości się znajdują i w jakim są stanie. .
Nie tędy droga do jakichkolwiek zmian.
Kierunek pozostanie ten sam. Określony dokładnie w Magdalence,
Hulaj dusza piekła nie ma.
Prowadzący, raczej nazwisko się tylko zmieni i nic poza tym.
Ojcowie demokracji już zadbali o to by być nieusuwalnymi.
Piotr Włostowic na wszystkim się zna.Geniusz jakiś czy coś?
Nad Strawą nową modę wprowadza: jak się pyta to sam sobie odpowiedzi udziela,komentuje mniam,mniam. Nie w muślach.Na forum.Wiele twarzy to żadna twarz Piotrze.
Trafione.Piórem włada,jak mało kto.Jest tylko parę osobistości na tym forum,których warto poczytać.Mają odmienne zdania,inaczej podchodzą do wielu spraw,ale umieją i potrafią zafascynować człowieka.Weźmy Pana Majewskiego....z Piotrem mają zupełnie inne poglądy na pewne sprawy,ale oby dwaj mają do przekazania mnóstwo swojej wiedzy,co niektórzy uważają dwóch Panów za snobów i aroganckich forumowiczów,ale warto poczytać ich komentarze,są logiczne,konkretne,opierane faktami,arbitralne.
No i tyle:)
To fajnie że jesteś radnym, czy czymś. Szkoda tylko że nie wiesz w którym roku Polska przystąpiła do Unii. Pozatym licząc od daty dzisiejszej w 2004 roku nie było wyborów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!