No i w Opocznie mają orlika a przyszłym roku drugiego. A u Nas dzięki zaangażowaniu naszego prezydenta orlika brak
U nas W PRZYSZŁYM ROKU:
PATRZ:
http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkow-Co-i-za-ile-zbuduja-,1423
Piter napisał:
W tym wypadku nie obciążajmy wina tylko prezydenta. Proponuję lekturę protokołów z posiedzeń Rady Miasta. Dokładnie się mozna dowiedzieć, kto uporczywie lansował tę właśnie lokalizację, nawet już po ujawnieniu protestów. Koronny argument: "protestujących jest niewielu".
w przyszłym roku ok ale ten już stracony. Mogliśmy miec dwa boiska jedno w zachodniej częsci miasta , a drugie we wschodniej.A tak 50-tysięczna częsc Piotrkowa po zachodniej stronie nie będzie miec boiska, a to przez maniakalny upór prezydenta co do lokalizacji boiska.
Piter: Ale mówisz o Piotrkowie Trybunalskim, czy też może o Tomaszowie Mazowieckim? ;)
Bo tak się składa, że ul. Wysoka leży w zachodniej części Piotrkowa (na zachód od linii kolejowej Koluszki - Częstochowa).
jasne... w przyszłym roku moglibyśmy mieć drugie, a tak czort wie czy w ogóle pierwsze będzie.
ma pan rację - wina nie leży tylko po stronie prezydenta Chojniaka, to że nie ma Orlika w Piotrkowie, to także pańska wina panie Bartosiak. I za to do końca życia dzieciaki z pana osiedla powinny wrzeszczeć za piłką pod pana oknami. A na osiedlu już pewnie ma pan ksywkę "orlik" :-)
Panie J
Życzenia przekażę pozostałym sąsiadom - napewno Pana za to polubią.
A czego Pan sobie życzy (lub nie życzy) pod oknami?????
Jak widzę, należy Pan do zwolenników uszczęśliwiania innych - czyimś kosztem.
Co do ksywki: mam inną, ale pozwalam jej używać w kręgu PRZYJACIÓŁ. Jak się Pan domyśla - Pana to nie dotyczy. Ewentualne inne ksywki mnie nie interesują.
Poza tym życzę Wesołych Świąt. I przyjemnej zabawy w przyszłym roku na nowym boisku.
Pan J napisał:
Panie J - po sprawdzeniu odniesień do słowa ORLIK - ZMIENIŁEM ZDANIE. Ta ksywka mnie interesuje.
Ładny ptak, drapieżny, a pełnej nazwie ma "krzykliwy".
Jako pseudonim - "Orlik" był używany przez
Kazimierza Łukoskiego - generała brygady WP, uczestnika walk w 1939 roku, zamordowanego w Katyniu.
Dzielić ksywkę z BOHATEREM - to zaszczyt.
Pozdrawiam.
Orlik-Bartosiak
zamiast kłótni każdy powinien wziąć się do roboty - może razem coś zrobimy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!