A po co jest ona u Ciebie zameldowana skoro mieszka w Szczecinie? Wymelduj ją i po kłopocie.
A jak sprawdzicie czy są segregowane śmieci w blokach czy nie? Ktoś będzie przy śmietniku pilnował i sprawdzał umowę czy jest na segregowane odpady czy nie segregowane?
Nie wiedziałem - w necie przeczytałem wcześniej.
Fakt, że jak zadzwoniłem to kompetentny pracownik był nieobecny, a osoba odbierająca telefon nie bardzo wiedziała, co robić. Musiałem jej wytłumaczyć, że można zapisać.
~kat (Gość)
8 godzin temu, 10:35
Niech wezmą się za tych co podrzucają śmieci EPI i EOP, codziennie ktoś autkami o tych rejestracjach podrzuca na osiedla śmieci, a my mieszkańcy za to płacimy! Stać ich na domy, 2 auta, ale na wywóz własnych śmieci to już nie.
Tylko że paru moich znajomych mieszka w Piotrkowie a auta mają na EPI i co może to ich widzisz :D
Każdy i tak ma swój kontener na podwórku i wrzuca do niego śmieci.
Najlepiej weź siedź przy tym koszu i pilnuj kto wrzuca ;P
niestety z marszu nas policzą jako niesegregowanych pewnie :(
Ale czy Karzewnik z Pawlakiem będzie pilnował segregacji śmieci w blokach?
Po wejściu w życie ustawy opłata za wywóz śmieci w osiedlach spółdzielczych i TBS-ach nie powinna być wyższa, niż jest obecnie.Mieszkańcy tych osiedli płacą także za śmieci podrzucane w olbrzymich workach przez "ubogich" właścicieli domków jednorodzinnych. A więc ilość śmieci na osiedlach powinna się zmniejszyć.Ogólna ilość śmieci wywożonych z miasta nie powinna się zmienić. Obecnie spółdzielcy płacą ok. 0,50zł/m2 powierzchni użytkowej mieszkania, a w TBS-ie na Modrzewskiego ok 6zł/osobę miesięcznie. Jeżeli rada miasta uchwali wyższe stawki, to znaczy, że wysokie będą koszty administracyjne.Ktoś dobrze na śmieciach zarobi!!!
Jadąc do Fokusa,zawsze zabieram parę gratisów dla EP.O swoje środowisko trza dbać.Dziś własnie będę po południu
Faktycznie, czy ktoś pomyślał o ludziach z bloku? Jaka będize opłata? Bo domki jednorodzinne nie ma problemu jest do sprawdzenia. Tylko nie górować ceny!!! Bo już za wodę i ścieki płacimy więcej niż w Warszawie, a wiem bo córka studiuje tam i płacę za nią rachunki.
Jaki udział w cenie wywozu będzie miało wynagrodzenie doradcy prezydenta ds. śmieci ???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!