I teraz ktoś ma mieszkanie i je wynajmuje. zameldowany jest on jeden, a mieszka rzeczywiście 10 osób - opłata za śmieci tylko x1. Z drugiej strony jest zameldowanych w mieszkaniu 5 osób, z czego 3 to dzieci,które studiują w innych miastach, a rodzice są tylko we dwójkę, a płacą x5 tak??? Taki system jest chyba krzywdzący dla ludzi uczciwych, którzy będą płacić więcej, a będą produkować 10x mniej śmieci... Kto będzie sprawdzał ile osób w rzeczywistości będzie mieszkać w danym mieszkaniu???
Ja chętnie oddam swoje honorowo za darmo,nie jestem chciwy
Dokładnie, Hankka ma rację. Czy mam ściągać pieniądze za śmieci od siostry, która jest u mnie zameldowana, a mieszka w Szczecinie? A może ona ma mi przywozić śmieci? Skoro za to płacimy, to może Piotrków by się nimi zajął?
Obecnie w domu jednorodzinnym płace za kontener 120 ltr 17,00 PLN za miesiąc i bezpłatnie odbierane są worki z segregowanymi odpadami. Po zmaianach uwzgledniając na ceny z Opoczna będzie to = 3 osoby x 16 PLN i 3 osoby x 8 PLN = 72 PLN za miesiąc.
I ktoś mi powie że to nie jest podwyżka.
Dodam, że kontener 120 litrów zapełniam w miesiąc czasu i nie potrzebuję obioru np. 2 lub 3 razy w misiącu.
A może najrozsądniej i sprawiedliwie liczyć od ilości pojemników.Prosto,sensem i wszystko jasne dla każdego.
HANKKA i dlatego cena śmieci liczona od ilości wody byłaby najbardziej realna .Wiadomo że jak ktoś przebywa w lokalu to używa wodę im więcej wody tym więcej osób które ją zuzywają a tym samym produkują śmieci. Już widze te stosy zaświadczeń składanych do urzędu o nieprzebywaniu osoby w mieszkaniu bo o przebywaniu raczej nie będą informować urzędu no i oczywiście opłata za każdy świstek.
Bandycki kraj to i bandycka ustawa.
Dziś za śmieci płacę 15 złotych na miesiąc bo tyle ich mam
czasami nawet kosza nie zapełniam.
Od przyszłego roku będzie to minimum 75 złotych na miesiąc.
Pięć osób zameldowanych razy teoretycznie tylko po piętnaście złotych.
Ale to nic ważne że kilu kolesi, kumotrów dostanie ciepłe posadki!!!
Dziś jak nigdy dotąd potrzebny jest gospodarz który powie basta Tuskowi i jego poplecznikom i postawi ich przed sądem a raczej pod murem.
Inaczej czeka nas:
Wohltusk.
Arbeiten bis zum Tod.
Кто не работает, тот не кушанье
http://sklave.manifo.com/galeria
Niech wezmą się za tych co podrzucają śmieci EPI i EOP, codziennie ktoś autkami o tych rejestracjach podrzuca na osiedla śmieci, a my mieszkańcy za to płacimy! Stać ich na domy, 2 auta, ale na wywóz własnych śmieci to już nie.
Po co komplikować życie mieszkańcom nie lepiej naliczać od ilości pojemników. Uważam że jest to rozsądny i sprawiedliwy
sposób.
Dziwi mnie, że przy tak ważnej sprawie "zagłosowało" tylko 140 osób. Wynik rozsądny.
Faktem jest, że znów komplikuje sprawę "obowiązek meldunkowy". Może władze miasta rozważą rozróżnienie ZAMELDOWANIA od STAŁEGO MIESZKANIA?
Nawet Urząd podatkowy uznał juz tę róznicę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!