metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ja ~Ja (Gość)21.10.2024 17:09

Najgorsze w tym wszystkim jest to,że wielu kierowców zdecydowanie zwalnia, a nawet zatrzymuje się przed sygnalizacja świetlną jeszcze wówczas kiedy świeci się zielone światło z obawa,że nie zdążą przejechać na zielonym, a przecież to chodzi o wjazd na skrzyżowanie aby nie był na innym niż zielone... Dla tego też często pojawiają się zatory w tych miejscach zarówno w Piotrkowie jak i wodzi... Powinni przede wszystkim wyedukować tych kierowców, bo jak widać nie są świadomi i dzięki nim są korki również w innych miejscach. Mnie uczyli,że prowadząc samochód należy wykazać się pewnym zdecydowaniem.

40

Józek ~Józek (Gość)21.10.2024 13:16

Jeżdżę regularnie między Krakowem i Piotrkowem i im bliżej PT, tym gorzej (zwłaszcza na np. DK91). Przepisowa jazda oznacza niemal nieustanne posiadanie kogoś na zderzaku i bycie wyprzedzanym (zwłaszcza pezez właścicieli aut z Niemiec).

120

C+e ~C+e (Gość)21.10.2024 19:10

Jeżdżę zawodowo po całym kraju,ale jak mam przejechać PT to mnie szlag bierze.

44

Ja ~Ja (Gość)21.10.2024 19:51

teraz kasa się zgadza dlatego jest mniej wykroczeń ;)

03

Rolnik57 ~Rolnik57 (Gość)21.10.2024 20:29

Coś czuje, że ten spadek jest zależny od pracownika który weryfikuje te zdjęcia...

22

prawdopodobnie ~prawdopodobnie (Gość)21.10.2024 21:55

Te systemy RED LIGHT z Piotrkowa Tryb. znikną jak sytuacja się jeszcze poprawi na "plus" ?

24

GS ~GS (Gość)22.10.2024 17:32

Szkoda, że nie ma zestawienia ile wypadków było w tych miejscach. Pokazuje to czy system poprawił bezpieczeństwo, czy tylko ma wyciągać pieniądze z portweli.

32

Fur deutschland ~Fur deutschland (Gość)22.10.2024 22:35

O, to się budżet rudemy nie zepnie i trzeba będzie POdniesć POdatki.

06

Do ludzi ~Do ludzi (Gość)22.10.2024 13:01

którzy boją się przejeżdżać i stają na zielonym/zwalniają:
System Red Light zaczyna działać 2 sekundy po zapaleniu się czerwonego światła.
Co do zielonej strzałki - przepisy jasno mówią, że należy się przed nią najpierw zatrzymać.

60

goœć_zibi ~goœć_zibi (Gość)21.10.2024 16:04

Jeżdżąc przepisowe 50 km/h i zachowując szczególną ostrożność przy dojeździe do skrzyżowania, nie ma szans, żeby popełnić wykroczenie wjazdu na złym świetle. Chyba,że to typowy kierowca typu gaz do dechy/jazda na zderzaku/itd.

125

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat