A ja się obawiam, że wprowadzą jako zasadę śmierć... elektroniczną! Żeby umrzeć i zostać pochowanym na cmentarzu, trzeba będzie zainstalować specjalną aplikację, ściągnąć jakieś wtyczki i aktualizacje, wygenerować hasła, pobrać kody jednorazowe, zeskanować kod QR, wysłać SMS zwrotny, uwierzytelnić klauzulę RODO, podpisać profilem zaufanym, wybrać opcje zabezpieczeń, antywirusów i harmonogram tworzenia kopii zapasowych itd. itd. itd..... i za wszystko zapłacić BLIKIEM. Kto nie da rady przez to przebrnąć, czyli np. ktoś zaawansowany wiekiem, a nie mający chętnego do pomocy wnuczka - informatyka, jeśli nawet umrze, to może nie zostać pochowany, bo przecież... musimy iść z postępem... Nie można będzie tak po staremu... analogowo sobie umierać... Wcale nie żartuję, bo nawet w Dniu Zadusznym nie wypada! Po prostu uparliśmy się, żeby wszystko na siłę elektronizować i digitalizować, często niepotrzebnie utrudniając ludziom życie, a może niebawem także... śmierć, a ktoś na tym oczywiście słono zarabia... Póki co, to się obawiam, że nie będę umiał przejść na emeryturę, bo ZUS być może wprowadzi obowiązkowe emerytury elektroniczne, a co do śmierci.... no cóż.... mam nadzieję, że mam jeszcze trochę czasu...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!