metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
j. ~j. (Gość)02.11.2022 21:48

A ja się obawiam, że wprowadzą jako zasadę śmierć... elektroniczną! Żeby umrzeć i zostać pochowanym na cmentarzu, trzeba będzie zainstalować specjalną aplikację, ściągnąć jakieś wtyczki i aktualizacje, wygenerować hasła, pobrać kody jednorazowe, zeskanować kod QR, wysłać SMS zwrotny, uwierzytelnić klauzulę RODO, podpisać profilem zaufanym, wybrać opcje zabezpieczeń, antywirusów i harmonogram tworzenia kopii zapasowych itd. itd. itd..... i za wszystko zapłacić BLIKIEM. Kto nie da rady przez to przebrnąć, czyli np. ktoś zaawansowany wiekiem, a nie mający chętnego do pomocy wnuczka - informatyka, jeśli nawet umrze, to może nie zostać pochowany, bo przecież... musimy iść z postępem... Nie można będzie tak po staremu... analogowo sobie umierać... Wcale nie żartuję, bo nawet w Dniu Zadusznym nie wypada! Po prostu uparliśmy się, żeby wszystko na siłę elektronizować i digitalizować, często niepotrzebnie utrudniając ludziom życie, a może niebawem także... śmierć, a ktoś na tym oczywiście słono zarabia... Póki co, to się obawiam, że nie będę umiał przejść na emeryturę, bo ZUS być może wprowadzi obowiązkowe emerytury elektroniczne, a co do śmierci.... no cóż.... mam nadzieję, że mam jeszcze trochę czasu...

10

dudek ~dudek (Gość)02.11.2022 19:21

festiwal plastikowego kiczu.

21

go?ć_jarek ~go?ć_jarek (Gość)02.11.2022 15:25

Byłem w Sulejowie,cena za parking 15 złoty ????

12

Kucharz ~Kucharz (Gość)01.11.2022 22:16

Najbardziej to rzucały się w oczy drogie hot-dogi za 15 zł i drogie kręcone ziemniaczki za 12 zł,rozumiem chcą zarobić ale to już przesada,i dzieci głodne wyszły z cmentarza dzięki takim cenom

101

Dzesika ~Dzesika (Gość)02.11.2022 09:37

Ja szłam w dresie bo mogę

73

ooooooo ~ooooooo (Gość)02.11.2022 08:42

rewia mody-chyba za moich młodych lat.Ludzie ubierają się mało elegancko,kobiety chodzą w dresach ,niechlujne nie mówiąc już o polakach w rozdeptanych adidasach i wypchanych spodniach dresowych do tego brudna bluza z kapturem

70

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)02.11.2022 00:07

Właśnie! Wszystkich świętych = rewia mody. Nie może być inaczej. Najfajniej jest gdy w to święto pada deszcz, wówczas modelki przeżywają horror. Szczególnie te wieku balzakowskim.

33

żal ~żal (Gość)01.11.2022 18:35

A miasto nie powinno finansować odnowy starych nagrobków? To część historii. W naszym kraju gdzie miłuje się historię, kultywuje i czci nie ma na to pieniędzy? ani na Powązki ani na groby w Piotrkowie. Trochę wstyd. Ja na miejscu Pana Włodarza bym się wstydził stać z puszką. Niedługo na wszystko będziemy zbierać my, obywatele. Podatki nas dobijają, ceny dobijają i jeszcze mamy finansować ze zbiórek wszystko w tym kraju

115

Inka ~Inka (Gość)01.11.2022 21:34

Wszystkich świętych = rewia mody

34

Ffvh ~Ffvh (Gość)01.11.2022 18:02

Kweste jaką kweste Proszę iść do zarządu bo płaci się za miejsce wiec pieniądze mają na odnowę a nie po cudze pieniądze proste. ;)

84

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat