Zapraszam pod pomnik 12.02.2023 roku godz.11.00 . W 79 rocznicę egzekucji zostaną złożone kwiaty.
Wiem z opowiadań mojej mamy. Ekshumacja odbyła się na Budkach. Moja mama była jej świadkiem i rozpoznała swojego znajomego (Lenarczyk Stanisław), który został pochowany w zbiorowej mogile na cmentarzu w Wolborzu.
Marian Kowalski... akurat temu nacjonaliście z LUblina przydałoby się rozstrzelanie; za to dziwi mnie, że był inny Józef Lalek! :P, :O
Ciekawi mnie, czy federacja rodzin policyjnych (czy jak to się tam nazywa), tak bardzo płaczliwa w przypadku zbrodni katyńskiej, choć raz oddała hołd pomordowanym przez kolegów ich tatusiów czy dziadków. Wie ktoś?
Może tak coś jak wyglądał pomnik w PRL-u i kto go niszczył? Cały czas się mówi o bohaterach z AK a dlaczego nic się nie mówi ilu Polaków zginęło w wyniku ich działań?
Czy ma ktoś jakąś informację , czy udało się ustalić i osądzić sprawców tej egzekucji
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!