metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)09.01.2022 08:50

A ja z innej beczki!
Wiecie że ochrona jest na dworcu PKP ???? a pisze dlatego że jak patrzę na tą ochronę to ja nie wiem od czego oni tam są hahahaha a szczególnie kobiety ????

71

Prawnik kolejarza ~Prawnik kolejarza (Gość)09.01.2022 09:40

Tiaaa! Trochę mało wiadomości i nie za precyzyjne. Dlaczego dworzec spłonął. Bo był bombardowany pobliski wiadukt kolejowy i oberwało sié dworcowi. W pierwszą wojnę światową. Kto bombardował i dlaczego warto napisać. Warto również napisać o tablicy pamięci kolejarzy, którzy zginéli w czasie drugiej wojny światowej, wraz z fotografią tej tablicy. Podczas remontu zlikwidowano tory mijanki i tiry prowadzące do lokomotywowni. To za rządów POPSL w ramach zwijania państwa polskiego i przekształcania go w generalną gubernie priwislańskiego kraju. Rządy PiS i reszta, torowiska jak, i większości połączeń nie przywróciły.

71

Moszczenicanin ~Moszczenicanin (Gość)09.01.2022 20:01

W 1914 roju diszlo do pożaru, no dziwne, ciekawe dlaczego doszło i to akurat w 1914 roku heh? Sam się podpalił zapewne.

21

goœć_gosc ~goœć_gosc (Gość)09.01.2022 10:35

Pani Rzędowska to ta sama co czytała horoskopy w lokalnym radio ?
Nastawiała znaków interpunkcyjnych w jednym zdaniu , że hohohohoooo

50

cynik ~cynik (Gość)09.01.2022 09:45

Po drugiej stronie ulicy jest zaś też dworzec a może tylko punkt na mapie miasta. Pewnie nie jest to historia arcyciekawa jak jego imiennika po "tamtej stronie" ,ale odzwierciedla historię naszych przemian w ciągu ostatnich dwudziestu paru lat. Podupadało się biedakowi tak jak i miastu w którym "źli komuniści" go posadowili. Zszedł w końcu na dziady. Ponoć ma odżyć ,ale pewnie bez respiratora się nie da. Bo gospodarz już jest ,ale nie za bogaty ,a miasto inwestuje tylko nie tam gdzie potrzeba.

80

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat