Jakiś koleś pisze z nicku Konrad, jak możesz to sobie dodaj coś do Nicka. Mamy odrębne poglądy.
Zakaz ten jest bezprawny. Art 52 Konstytucji gwarantuje swobodę przemieszczania się o ile nie ma stanu nadzwyczajnego - klęski żywiołowej, wyjątkowego lub wojennego. Takiego stanu nie ma więc władza nie ma prawa nic mi zabronić. Skończcie terroryzować ludzi skoro sami wprowadzacie zakazy, które można podważać. Mamy prawo spędzać Sylwestra jak chcemy
Popatrzcie na tych na zdjęciu. Mundury niby policyjne, ale wyglądają jak przestępcy idący na włam: gęby zamaskowane, żeby utrudnić rozpoznanie, a na dłoniach rękawiczki, żeby odcisków palców nie zostawić. Czy tak ma wyglądać policja?!
Twardo chronią "pandemię" przed prawdą, jaka dawno powinna zostać upubliczniona.
Policjant powinien chyba cechować się umiejętnością obserwacji i wyciągania wniosków. Czy zatem w polskiej policji nie ma ani jednego detektywa, który by odkrył, że w akcji "pandemia" coś ewidentnie śmierdzi? Czy te podwyżki, które wywalczyli przy pomocy psiej grypy, aż tak im wszystkim oczy przesłoniły?
Trafisz na głupiego policjanta i może Ci ci nic nie zrobią ale zanim to się stanie będziesz ciagany po sądach żeby się wybielic. Byłem za tym rządem ale w święta się jakoś nikt nie pozarazał to sylwestra załatwili całkowicie zamiast tych beznadziejnych sylwestrów w telewizji powinna być transmisja z domu Pana premiera ciekawe czy też sam siedzi w domu dla mnie to jest DUŻA czerwona kartka przy następnych wyborach
Czy to już szczyt tresury? Czy dopiero początek?
Szkoda tylko młodych, którym odbiera się najlepszy okras życia.
Kłamstwo i zbrodnia kiedyś zostaną osądzone , ale czy ukarane?
Straconego czasu nikt im nie wróci.
Paranoja Unia się śmieje z nas,w marketach przy kasach jest zbieranina grupowa i jest ok a tu zakaz zrobili szkoda słów
Głupie zakazy i co po sylwestrze raptem będzie mniej chorych bo będziemy siedzieć od 19 do 6 w domu
Bardzo często w komentarzach pojawiają się negatywne opinie w stylu: ograniczenie swobód obywatelskich, kwestia wolności itd. Szkoda że niektórzy z nas kierują się przede wszystkim własnymi, w tym przypadku, egoistycznymi potrzebami. Czy stanie się komuś krzywda jeśli w tym roku nie będzie na żadnej imprezie tylko spędzi tę noc w domu? A może dzięki temu mógłby uratować czyjeś życie? Przykładowo taka osoba zakazi się na przyjęciu Sylwestrowym a potem sama stanie się źródłem zakażenia dla kogoś schorowanego, kto już z tego nie wyjdzie. Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku oraz więcej wzajemnej troski i empatii dla bliźniego.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!