Przecież to nie troska o seniorów. Z uwagi na to że osoby starsze przechodzą chorobę dużo gorzej to rządowi chodzi o to by nie zatkać szpitali.
Tylko niech seniorzy robią zakupy w tych godzinach bo znając życie to całe dnie będą chodzić po sklepie jak od 10 12 to w późniejszych godzinach nie powinni być obsługiwane wogole
Głupota,
Ktoś idzie na popołudnie do pracy za nim wstanie i się ogarnie będzie 10 to nie może sobie zrobić zakupów bo seniorzy maja swoje godziny po prostu żart, w soboty tez to funkcjonuje ?
No tak to między 10 a 12 pustki w sklepie bo seniorzy czekają aż dzieci lub wnuki wrócą z pracy i zawiozą ich na zakupy a jak senior nie zmotoryzowany to co w rękach ma sobie siaty taszczyć. Najwięcej to chyba dziadków seniorów w tych godzinach po wódeczkę do sklepu przyjdzie wtedy będą mogli przebierać nikt się przepychał nie będzie. Pamiętam jak taki senior jeszcze za czasów jak po kilka osób mogło być na sklepie a wiadomo od 10 seniorzy ...prowadził ze mną dyskusję typu wypad młoda teraz ja będę wchodził pokazując mi na zegarek...nawet mnie to rozbawiło.
Dziwne te godziny,przeciez wiadomo,ze seniorzy wczesnie wstaja i od 7 do sklepu chodza,powinno byc od 8-10
Dziędkuję ale nie skorzystam z jakiegokolwiek pierwszeństwa w przypadku jakiegoś tam covida i oświdczam że jeżeli będzie stał przede mną w kolejce młody chłopak, dziewczyna, czy jakikolwiek młodszy ode mnie człowiek na pewno nie skorzystam, aby ktokolwiek mnie przepuszczał w takiej kolejce, chyba że poprzednik będzie miał pełny koszyk zakupów, a ja tylko butelkę mleka, lub inny pojedynczy produkt, a ta osoba z normalnej uprzejmości zechce mnie przepuściś, to oczywiście skorzystam
Nie przemyślane decyzje, populistyczne decyzje , nie mające wpływu na sytuację.
To jest totalna BZDURA.
Było jak obecnie i było i jest dobrze.
Po co taka bzdurna, nie przemyślona.
A po Focusie cały dzień spacerują bo się nudzą. Pomijając fakt że bardzo dużo osób bez maseczki można spotkać, to niektóre osoby w podeszłym wieku spędzają tutaj bardzo dużo swojego wolnego czasu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!