Dlaczego nie podaliście ile do ręki dostanie pracownik, a ile tak naprawdę musi zapłacić za wszystko pracodawca ??
A podwyżek cen i podatków cała masa od nowego roku. Pisowskie rządy wyszły już bokiem
A co mam powiedzieć po 50 latach pracy otrzymuję emeryturę w wysokości 3350 zł brutto a inflacja dla wszystkich taka sama. Dziękuję ci dobrej pisowskiej zmianie.
Cóż wam po płacy minimalnej jak w tym nadchodzącym roku będziecie się prosić i żebrać o jakąkolwiek pracę. Resztki polskich firm są dobijane i likwidowane, a każdy właściciel ledwo dychającej firmy w pierwszej kolejności zatrudni obcokrajowca, gdy dostanie do jego stanowiska dopłatę. Popatrzcie na polskie ulice w miastach ile zamkniętych lokali stoi, a będzie jeszcze więcej w tym nadchodzącym roku. Już są pierwsze samobójstwa z powodu zamkniętych firm. Szykujcie się młodzieży na kolejną falę emigracji i niestety musicie dołączyć do tych poprzednich fal. likwidacji PL ciąg dalszy. Bez zmian od 30 lat.
Najbardziej pokrzywdzeni przez re bezmyślne rozdawnictwo pieniędzy są emeryci. PiS nakręca inflację 4 rok powyżej 10% a emerytom w tym czasie zrewaloryzował emerytury 3,13 % wliczając w to trzynastkę. W takim tempie za lat 5 ta grupa ludzi którzy przepracowali nawet po 50 lat zostanie dziadami.
Pracodawco pamiętaj - płacisz minimum pracownik pracuje na minimum.
Do Pracodawców: jeśli tak narzekacie na wzrost obowiązującej płacy minimalnej, jaśli was nie stać na zapłacenie pracownikowi minimalnej pensji, to zwińcie interes i sami idźcie do pracy. Nikt wam nie każe prowadzić firmy. Dość. Czasy wysysku się w Polsce skończyły. Nic wam się nie stanie jak zamiast domu 300m będziecie mieć 200m, a zamiast samochodu za 1 mln, taki za 300 tys.
Za pensję minimalną wyżyć się nie da, wiem bo wegetowałem tak przez rok. Na żądanie podwyżki do 3500 zł netto usłyszałem odpowiedź że "Janusza" nie stać bo /- 7500 netto wyrobione przeze mnie na firmę każdego miesiąca to za mało żebym zarabiał u niego 3.5k na rękę.
Kilka dni później wziął sobie z salonu samochód za ponad 150 tysięcy.
W odstępie tygodnia otrzymał moje wypowiedzenie bo stwierdziłem że nie będę dla gościa dorabiał...
Podwyżka płacy minimalnej to wyższe wpływy do ZUSbankruta i o to chodzi rządzącym!!! Dosyć, że mamy pandemię to PiSocjaliści dobijają gospodarkę wyższymi podatkami i brakiem stabilizacji.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!