Władza musi wiedzieć gdzie podnieść podatki żeby "żyło się lepiej".
W kolejce następne obowiązkowe zgłoszenia:
1) czym czyścimy dywany (odkurzacz, trzepaczka, szczotka...);
2) czym smarujemy chlebek (masło, margaryna, smalec...);
3) czym podcieramy zadek (papier toaletowy, gazety, liście, ulotki z supermarketów...);
4) czym się ogłupiamy (napoje procentowe, narkotyki, dopalacze, grzybki-halucypki, programy informacyjne TVP...);
5) czym się transportujemy do roboty (samochód, komunikacja miejska, rower, elektryczna hulajnoga, parakulos, nie ma roboty dla ludzi z moim wykształceniem...);
6) gdzie się żywimy (w domu, w knajpie, u teściów, jemy szczaw z nasypu i mirabelki...);
7) z kim, gdzie i kiedy się spotykamy (wszak to bardzo ważne w czasach "pandemii"...);
itp. itd.
Następnym krokiem będzie obowiązkowy montaż kamer i mikrofonów w każdym domowym pomieszczeniu, bo przecież w tych wszystkich deklaracjach niewolnicy i tak mogą próbować oszukiwać swoich właścicieli...
To wszystko wynika oczywiście z troski albo o środowisko (lub klimat), albo o nasze zdrowie. Ta troska o środowisko nie przeszkadza jednak władzy importować rocznie do Polski pół miliona ton śmieci, które potem "zapalają się" na składowiskach. A troska o nasze zdrowie nie przeszkadza władzy zamykać przed chorymi przychodnie i szpitale. Ot, nowy ład, nowy porządek, nowa "logika"...
W jakim durnym świecie żyjemy, co jeszcze wymyślą, na co jeszcze się zgodzimy!!!
Ja butelkami pet. Żeby było ekologicznie, to tylko bezbarwnymi i umytymi. Wtedy nie kopcą. Spalając je dbam o środowisko., aby nie było #mieci w lasach.
W domu i bloku a niby czemu nie muszą zgłaszać ci co mieszkają w wieżowcu?
A jak ktoś nie ogrzewa bo lubi mieć chłodniej? To co mam zgłosić że jestem morsem?
Prawo nie działa wstecz i po co komu ta wiedza kolejny etap inwigilacji.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!