"Policja przypomina, że obywatelskie ujęcie wynika z przepisu, który mówi, że każdy ma prawo ująć osobę na gorącym uczynku lub w pościgu podjętym bezpośrednio po popełnieniu przestępstwa."
Czy jeśli taka osoba ma immunitet to też to działa? Czy jeśli ktoś ma immunitet, a wsiada za kierownicę po kielichu to mogę go ująć obywatelsko i policja zagwarantuje mi, że nie zostanę oskarżony o naruszenie immunitetu i cielesności takiej osoby?
Strażak ochotnik potrafi pod wpływem kierować pojazdem. Wszyscy widzą, co dzieje się od lat.
Czyżby epik zatrzymał epika? Brawo obuwatelu! Widzę iskierkę nadziei, że jednak są jakieś porządne epiki na tym świecie.
Czy można prosić o statystyki ilu pijanych kierowców zarzymuja policja , a ile osoby prywatne ??
Przecież gdyby policja się postarała i zrobiła wywiad w sklepach monopolowych, to szybko by mogli wszystkich wyłapać- sprzedawcy alkoholu dobrze wiedzą kto często kupuje, a jakby tego było mało to częśto sprzedają alkohol osobom pod wpływem...
Po komentarzach widać, jakie jest przyzwolenie społeczeństwa na prowadzenie pojazdów po alkoholu. Przykre to i niebezpieczne.
Ja bym tylko zadzwonił nie chcę ryzykować jak ten chłopak z Szczecina który próbował zatrzymał teraz chłopak jest warzywem do końca życia
Czy to clio mu zabrali i będzie można kupić na jakiejś aukcji za grosze?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!